kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Memur maaşı ne kadar artacak?

Yeni Haber
Memura hedefin aşılması durumunda enflasyon farkı sözü veren hükümet, yılın ilk altı ayında yüzde 6 çıkan enflasyon nedeniyle 0,8 puanlık enflasyon farkı ödeyecek.

En düşük maaşlı memurun yaklaşık 800 YTL olan maaşına yansıyacak tutar 10 YTL'yi bile bulmayacak. Memurlar 15 Temmuz'da enflasyon farkının yanı sıra yılın ikinci dönemi için öngörülen zamları ile birlikte maaşlarını alacaklar.

Yılın ilk beş ayında yüzde 6,38 olan enflasyon, Haziran ayında TÜFE'de düşüş görülmesiyle altı aylık dönemde yüzde 6'ya inince memurların alacağı enflasyon farkı da azaldı. Enflasyon farkında en düşük memur maaşını esas alan Maliye Bakanlığı, ilk altı ay için yüzde 5,2 zam almış olan memura 0,8 puan enflasyon farkı ödeyecek.

Enflasyon farkının 200 milyon YTL civarında tutması bekleniyor. En düşük maaşlı memurun yaklaşık 800 YTL olan maaşına yansıyacak tutar ise 10 YTL'yi bile bulmayacak. Maliye Bakanlığı, fark ödemesini 15 Temmuz'da yapılacak maaş ödemesine yansıtacak. Böylece memurlar, Temmuz maaşını yılın ikinci yarısı zammı ve birinci yarısı enflasyon farkı ile birlikte alacak.

(ANKA)