kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık turu

Çok sık diş fırçalamayın
New Castle Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, her yemekten sonra diş fırçalamanın yanlış olabileceği, sadece asitli besinlerden sonra diş fırçalamanın gerekli olduğu olduğu tespit edildi. Sık sık ve sert diş fırçalamanın da dişin dokusuna zarar verdiği ortaya çıktı.

Prostat kanseri için brokoli
İngiliz ve İtalyan bilim adamlarının ortaklaşa yaptığı araştırmada brokolinin prostat kanserine karşı koruduğu tespit edildi. Bir yıl boyunca erkekler üzerinde yapılan araştırmada brokolinin prostat kanserine neden olan tümörleri engellediği ortaya çıktı. Erkeklerin düzenli brokoli yemesi önerildi.

Kalp cerrahının büyük başarısı
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Okutan'ın geçen yıl patentini aldığı, kalp ameliyatlarında kullandığı "arteriyel ve venöz greft tutucusu" adlı alet, uluslararası tıp literatürüne girdi.

Trafik, bronşit riskini artırıyor
Münih'teki Helmholtz Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre sokaklarda otomobillerden çıkan egzost gazlarının, çocukların bronşit olma riskini önemli ölçüde artırdığı tespit edildi. Uzmanlar, ebeveynlere çocuklarıyla gezerken, trafiğin yoğun olmadığı arka sokakları tercih etmelerini önerdi.

Crocs terlikler ayağa zararlı

Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre Crocs marka terliklerin yapımında kullanılan bazı plastik maddelerin ayak sağlığına zarar verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar tüketicileri Crocs alırken terliklerin kalite kontrolünden geçip geçmediğine bakmaları gerektiği konusunda uyardı.