kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul Boğazı'nda panik

Yeni Haber
Ukrayna'nın Odesse limanından aldığı 22500 ton saf demiri İtalya'nın Monfalcona limanına götürmekte olan Novigrad-C isimli Panama bayraklı kuru yük gemisi, İstanbul Boğazı'nda Yeniköy dönüşünü yaparken karaya oturdu.

Olay saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Cambaz Denizcilik'e ait Novigrad-C isimli Panama bayraklı kuru yük gemisi, Yeniköy sahile yaklaşık 20 metre mesafede karaya oturdu. Ukrayna'nın Odesse limanından İtalya'ya gitmekte olan ve içerisinde 1'i Gürcü, 3'ü Azeri, 19'u Türk toplam 23 mürettebat bulunan 164 metre uzunluğundaki geminin 22500 ton saf demir yüklü olduğu öğrenildi.

Geminin üçüncü kaptanı Kürşat Şükrü Bayır geminin karaya oturduktan sonra bir süre kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalıştığını ancak başaramayınca sahil güvenliğe olayı bildirdiklerini söyledi. Bayır, "Yeniköy'ü döndüğümüz sırada kaptan dümenciye iskele komutu verdi.

Dümenci komutu yanlış anlayınca sancak yönüne devam etti. Bir süre sonra ben ters yöne gittiğimizi fark ettim. Son anda dümeni tekrar iskeleye kırdık. Büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Birkaç saniye daha geç kalınsaydı gemi karada bulunan evlere çarpacaktı" diye konuştu.
Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

(CİHAN)