kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Türkbükü'nde yeni moda: 'Yengeç Köftesi'

Türkbükü'nde bu yıl da rekabet kızıştı. Ancak eski rağbet henüz yok! Son günlerde Çeşme iyi gidiyor. Türkbükü'nün klasiği, her yıl 'satılıyor' diye dedikoduların çıktığı Divan Bodrum Palmira, yıl boyunca hizmet verme özelliğinin yanı sıra, Sahil Bar ve Havuz Bar'da yaptığı yeniliklerle yine dikkat çekiyor. Geniş oturma bölümü ve mozaik taşlarla dekore edilmiş yeni barı ile sahil keyfi sunan otel, mutfak ve mönülerinde yaptığı yeniliklerle beğeni kazanıyor. Otelde konuklar bu yaz, canlı ıstakoz akvaryumundan taze olarak faydalanabilecek.

KADIN BAŞ AŞÇI
Divan Bodrum Palmira'nın mutfağı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da, Amerika'daki Stranford Üniversitesi'nin aşçılık bölümünden onur öğrencisi olarak mezun olan Çağla Önal'ın yönetiminde... Mesleki tecrübelerini geçtiğimiz yıldan bu yana Divan'ın mutfağında uygulayan Çağla Önal, konuklarına bu sezon da sürpriz tatlarla dolu bir mönü hazırladı. Ege'ye özel mezeler, Bodrum baharatları ile tatlandırılmış jumbo yengeç köftesi, yaz salatası, portakallı roka salatası, ev yapımı makarna çeşitleri ve bitter çikolatalı frambuazlı tart, seçenekler arasında yer alıyor. Ev yemeğini özleyenleri de unutmayan Çağla Önal, konuklarına taş fırında pişmiş, güveçteki günün yemeğini sunuyor.

ŞEFİN MASASI
Tüm bu yeniliklere ek olarak otelde her çarşamba gecesi 'Şefin masası' adı verilen özel bir uygulama yapılıyor. Bir gün önceden rezervasyon yapılması gereken ve sadece 10 kişiye kadar verilebilen bu hizmet çerçevesinde, şef Çağla Önal'ın hazırladığı beş çeşit özel yemek, sommelier eşliğinde özel şarap seçimiyle konuklara servis ediliyor.