kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kayısılı pasta

Kayısıları 4 su bardağı su ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi gün tarçın çubuklarını ilave edip kaynatın. Tarçınları çıkartın, düzgün kayısılardan 10 adet (süslemek için ayırın. Sıcak iken kalan kayısıları sakız ile beraber robotta püre haline getirin. Pasta tabağına 3-4 çorba kayısı püresi yayın. Kekin bir katını üzerine koyup kayısı suyundan 5-6 kaşık keke serpin. Üzerine kayısı püresinden 1 cm. yayın iri kıyılmış bademi serpin ve kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üzerini kayısı suyu ile ıslatıp kalan kayısı püresi ile üstünü ve yanını kaplayın süslemek için ayırdığınız kayısıları ikiye bölüp pastanın üzerine dizin aralarını kalan bütün bademler ile süsleyin. Şekeri yarım bardak su ile şeker sararana kadar kaynatın. Sıcak iken pastanın üzerine dökerek kaplayın. En az 3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

MALZEMELER
*
1 paket uno pastaban
* Yarım kilo kuru kayısı
* 4 su bardağı su
* 2 adet çubuk tarçın
* 1 çay kaşığı damla sakız ( dövülmüş) 150 gram badem
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı su

Gökçesu pilavı
Pirinç ayıklanır tuzlu sıcak suda bir saat bekletilir. İyice yıkanır süzülür tencereye tereyağ konur eriyince 2 su bardağı et suyu ilave edilir. Kaynayınca şeker, limon suyu, tuz ve defne yaprağı konup, pirinç ilave edilir. Kaynayınca kısılır üzerine nohut konur. Tencerenin kapağı kapatılıp, 15 dakika pişirilir. Ateşten alındıktan sonra dere otu ve havuç rendesi konur karıştırılır üzerine bir bezle kapak örtülür. 20 dakika dinlendirilir. Susam serpilip servis yapılır.

MALZEMELER
*
2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı nohut
* 1 adet havucun rendesi
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı et suyu
* 1 adet defne yaprağı
* 2 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı susam
* Tuz
* Karabiber

Hindili talaş böreği
Tencereye yağ konur. Küçük doğranmış hindi etleri iyice sotelenir. Etlerin rengi dönünce soğan ilave edilir. Soğanla sotelendikten sonra salça, tuz karanfil ve defne yaprağı konur. 5 dakika daha kavrulur. Su ilave edilir. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etlerin suyu süzülür. Milföy hamurundan bir parça alınır. Soğuk bir zeminde üzerine irmik gezdirilerek merdane ile hafif büyütülür. Ortasına hazırlanan içten bir kaşık dolusu konur. Kenarlarına yumurtanın akı sürülür. Bohça gibi kapatılır. Ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

MALZEMELER
*
2 paket milföy hamuru
* 1 kutu banvit hindi kuşbaşı göğüs
* 2 adet kuru soğan
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çorba kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet karanfil
* 1 adet defne yaprağı
* 1 yemek kaşığı irmik
* 1 adet yumurta