kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Akarsu'nun heykeli festivalde açılacak

Yeni Haber
İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Tankut Öktem'in yarım kalan, atölye çalışanlarının tamamladığı ''Barış Akarsu'' heykeli, Bartın'ın Amasra ilçesinde, sanatçının adına düzenlenen festivalde açılacak.

* BARIŞ AKARSU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, geçen yıl, doğum günü olan 29 Haziranda geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuzda yaşamını yitiren Akarsu'nun heykelinin, 4-6 Temmuzdaki ''Barış Akarsu Kültür, Sanat Festivali kapsamında açılışı gerçekleştirilecek.

Öktem'in İstanbul'da 6 Aralıkta 2007'de geçirdiği trafik kazasında ölmesi üzerine yarım kalan Akarsu'nun heykelini atölye çalışanlarıyla tamamlayan kızları Oylum Öktem İşözen ve mimar Pınar Öktem Doğan'ın da Amasra'daki Kültür Park'ta 5 Temmuzda yapılacak açılışa katılımıyla, iki sanatçının anılması amaçlanıyor.

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, sanatçının yaşamını yitirdiği 4 Temmuzdan başlayarak festival düzenlediklerini, Türkiye'nin yetiştirdiği iki değerli sanatçıyı etkinliklerle anacaklarını söyledi.

Festivalde Barış Uçurtma Şenliği, rock grup şarkı yarışmaları, gösteriler, şiir dinletileri ve konserlerin yer alacağını anlatan Yıldırım, şöyle dedi:

''Heykelin açılışında Öktem'in de aramızda yer almasını amaçlıyorduk. Ancak, acı tesadüf sonucu Öktem de trafik kazasında yaşamını yitirdi. Akarsu'nun heykeli, trafik kazalarında yaşamını yitiren iki sanatçının anısını ilelebet yaşatacak. Heykelin çevresine Öktem'in hayatını ve eserlerini anlatan yazıtlar koyacağız. Geleneksele dönüştüreceğimiz etkinliklerle her yıl Akarsu ve Öktem'i anacağız. Akarsu'nun elinde gitarıyla tasvir edildiği 2,5 metre uzunluğundaki heykel, Amasra'nın simgesi olacaktır.''

Barış Akarsu'nun bulunduğu otomobil, 29 Haziran 2007'de Bodrum Torba Kavşağı'nda Halil İbrahim Çetin yönetimindeki kamyonla çarpışmış, otomobilde bulunan Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman hayatını kaybetmişti.

Yaralanan ve özel bir hastanede tedavi altına alınan Barış Akarsu da bir süre sonra yaşam savaşını kaybetmiş, Akarsu'nun cenazesi Bartın'ın Amasra ilçesinde defnedilmişti.

Tankut Öktem de 6 Aralık 2007'de, bindiği otomobilin İstanbul'da E-5 kara yolu Harem bağlantısında kontrolden çıkarak kamyonla çarpışması sonucu ölmüştü.

(AA)