kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fakı Doğan’a doktorları, "Parmakları cebe koysanız yüzde 70 kurtulurdu" demiş.

5 parmağa 155 bin YTL

Ali EYCE İZMİR - SABAH
Çeşme'de aşçılık yapan Fakı Doğan, kıyma makinesine kaptırdığı parmaklarını, buza koyup donmasına yol açtığı iddiasıyla, hastane ve doktora 155 bin YTL'lik dava açtı..
İzmir'in gözde turizm merkezi Çeşme'deki Pırıl Otel'de aşçı olarak çalışan 42 yaşındaki Fakı Doğan, geçtiğimiz yıl otel mutfağında çalışırken, sol elini kazayla kıyma makinesine kaptırdı. Beş parmağı kopan Doğan, en yakındaki Özel İsus Hastanesi'ne, buradan da İzmir'deki El ve Mikro Cerrahi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin ambulansına bindirilen ve parmakları da içinde buz olan bir kutuya konan Doğan, ehliyetsiz olduğu ortaya çıkan ambulans sürücüsünün yaptığı kaza yüzünden gecikmeli olarak İzmir'e ulaştırıldı.

HÜCRELERİN ÇOĞU ÖLDÜ
El ve Mikro Cerrahi Hastanesi'nde doktorlar, parmakların buzun içinde tutulduğu için donduğunu ve hücrelerin büyük bir kısmının öldüğünü söyledi. Avukatı Canan Engez aracılığıyla mahkemeye başvuran Fakı Doğan da, Özel İsus Hastanesi ile Dr. Coşkun Üremek hakkında, parmaklarını buz kutusuna koyup dondurdukları gerekçesiyle, 155 bin YTL tutarında maddi ve manevi tazminat davası açtı.