kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'CİNSİYET AYRIMI YOK' ... Hendricks, evlilik kurumu için, İslam'da bir cinsiyet ayrımı yapılmadığını savunuyor.

'Peygamber eşcinsele ölüm cezası vermedi'

Erdinç ERGENÇ HABER MERKEZİ
Güney Afrika'da imamlık yaptığını ileri süren, bir gay kuruluşun direktörü olan Muhsin Hendricks: Hz. Muhammed de bir eşcinseli bağışlamıştı. Eşcinsellik günah değildir..
Güney Afrika'da imamlık yaptığını iddia eden eşcinsel Muhsin Hendricks, eşcinseller ve travestilerin derneği Lambda tarafından düzenlenen bir konferansa katılmak için geldiği İstanbul'da SABAH'a yaptığı açıklamada, İslam'da eşcinselliğin yasak ve günah olmadığını iddia etti. Kuran'da eşcinselliğin tanımlanmadığını, cezasının da ölüm olmadığını savunan ve Güney Afrika'da "The Inner Circle" adlı Müslüman eşcinsellere hizmet eden sivil kuruluşun direktörü olan Hendricks, Hz. Muhammed'in eline kına yakmış bir eşcinselin öldürülmesine izin vermediğini ve zinanın cezasının eşcinsellikten çok daha ağır olduğunu iddia etti. Hendricks'in bir başka iddiası ise: "Lezbiyen ilişkide penetrasyon olmadığı için bir günah ya da cezadan bahsetmek mümkün değil." İşte Muhsin Hendricks'in görüşleri:

* 'ZİNANIN CEZASI DAHA SERTTİR' "Eğer Kuran'a bakarsanız eşcinsellikle ilgili hiçbir ceza olmadığını görürsünüz. Çünkü eşcinsellik sözünden Kuran'da bahsedilmez. Ortodoks âlimler, Nisa Suresi'ndeki iki ayeti (14-15) öne sürer. Bu iddiayı kabul etsek bile ceza tanımlanmaz ve net değildir. Ölüm cezasından bahsedilmez. 'Zina' sözcüğünün kimi kapsadığı belli değildir. Bu ayetlerde zinaya ceza, eşcinsel birliktelikten çok daha sert ve net tanımlanmıştır. Eşcinsellik bir eylem değildir. Eşcinsellik bir durumdur."

* "KURAN'DA BİR YASAKLAMA YOK" "Asıl soru şu: Kuran eşcinselliği yasaklıyor mu? Hayır... Kuran eşcinselliğe karşı değil. Aslında çeşitlilik, cinsel çeşitlilik de dahil, ırksal ve dilsel çeşitlilik Kuran'da hoş karşılanmıştır. Bir surede Allah 'Size eşler yarattık' der ve erkek ya da kadın diye ayrım yapmaz."

* 'İNANAN BİRİ İÇİN ÖLÜM İSTEMEM' "Hz. Muhammed zamanında Medine'de Muhannetun adı verilen feminen erkekler yaşıyordu. Eylemlerinden cezalandırılanlar oldu ama eşcinsel olduğu için kimse Peygamberimiz tarafından cezalandırılmadı. Bir keresinde elinde kına olan bir eşcinsel, peygamberimizin huzuruna çıkarılır ve öldürülmesini onaylayıp onaylamadığı sorulur. O da 'Ben Tanrı'ya inanan ve dua eden kimsenin öldürülmesini emredemem' der. Serbest bırakılır."

* "ÖMER HAYYAM'IN ŞİİRLERİNDE VAR" "Eğer 8-9'uncu yüzyıldan kalma şiirlere bakarsanız, hatta şiirlerinde Mevlana Celaleddin Rumi'nin Şems'e duyduğu aşka, Ömer Hayyam'ın erotik şiirlerine bakarsanız eşcinselliğe rastlarsınız. Halife Harun Reşit'in oğlunun erkeklerden hoşlandığı biliniyor. O zaman herhangi bir ceza da yoktu."