kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kürşad Tüzmen Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehd

"Irak'ta çok iş var, riski biz alırız"

DUYGU GÜVENÇ ANKARA
Devlet Bakanı Tüzmen, Türkiye ile Irak arasında oluşturulacak Stratejik Diyalog Mekanizması'nın altyapısını oluşturmak üzere Bağdat'a gitti... Bakan Tüzmen, "Irak'a yatırıma hazırız" mesajı vererek, "Burada çok iş var. Burada bu işleri yapacak ülke, bu riski alacak ülke biziz" dedi..
Bağdat'a 12 saatlik bir ziyaret yapan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, iki ülke arasında başta ticaret olmak üzere ilişkilerde açılım sağlanması için oluşturulan Stratejik Diyalog Mekanizması'nın altyapısını oluşturdu. Başbakan Tayyip Erdoğan önümüzdeki günlerde Bağdat'a beraberinde mekanizmada yer alacak bakanlarla ziyaret yapmaya hazırlanırken, Tüzmen Irak'a, "Bu riski biz alırız" mesajı verdi.

GÜL BAHÇESİ DEĞİL
Tüzmen, günü birlik ziyaretinin ardından uçakta yaptığı değerlendirmede, Bağdat'ta her yerin duvarlarla çevrili olduğunu anımsatırken, "Irak, Erdoğan'ın ziyaretine sizce hazır mı, risk var mı?" sorusuna, "Bağdat'a ziyaret her zaman riskliydi. Sonuçta bir gül bahçesine gitmiyorsunuz. Ama Türkiye gibi bir ülkenin bu riskleri alarak yoluna devam etmek zorunluluğu var" dedi. Tüzmen, tıpkı kendisi ve Erdoğan gibi Türk işadamlarının da riski göze almaya hazır olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Biz böyle yok sıcak oldu, terledik. Öldük bittik falan diyecek güce sahip değiliz. Dolayısıyla burada iş yapacak ülke riski alan bir ülke olmalı. Buna da en iyi Türkiye uyar. Bizim Başbakanımız da risk alır. Dolayısıyla bizim Bağdat ziyareti bize yakışır." Bağdat'a 5 yıl önce yaptığı ziyareti diğerlerinin izlediğini ve daha sonra da savaş uçaklarının geldiğini anımsatan Tüzmen, şöyle dedi: "Şimdi tekrar sıfırdan başladık. Artık savaş uçakları azalacak. Normal uçakların sayısı artacak. Bunun arasında Türk uçakları mutlaka yerini alacak. Irak'ın geleceğinden ümitliyim. 5 yıl sonra burayı tanıyamayacağız."