kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rüştü'ye sahip çıktı

FATİH DOĞAN
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Dünyanın en iyi kalecisi Cech ülkesini çeyrek finalden etti; adamı alkışladılar. Rüştü'ye de aynı anlayışın gösterilmesi lazım" diye konuştu..
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, EURO 2008'de Milli Takım forması altında gösterdiği performans ve yediği goller yüzünden eleştirilen kaleci Rüştü Reçber'e sahip çıktı. Dün yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarına konuşan genç teknik adam, "Futbolun içinde bu tür şanssızlıklar var. Anlayışlı olmak lazım" dedi. Rüştü'nün gelmiş geçmiş en iyi kaleciler arasında yer aldığını belirten Sağlam, "Bir maç önce kahraman ilan edenler, tek bir hatadan sonra değişik değerlendirmeler yapıyorlar" şeklinde konuştu. Dünyanın en iyi kalecilerinden Cech'in bile hata yaptığını ve bu hata yüzünden takımını çeyrek finalden ettiğini hatırlatan ünlü çalıştırıcı, "Ancak taraftarları Cech'i bu hatasına rağmen alkışlayabiliyor. Bizim de bu anlayışa ulaşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'NE KAHRAMAN NE HAİN'
Günlük performanslara göre kahramanlar ve hainler yaratılmasının yanlışlığına değinen Sağlam, "Eleştiri kültürümüzü gözden geçirmemiz şart. İnsanları ne bir maçta kahraman yapalım; ne de hain" diye konuştu. Siyah-beyazlı kulübün teknik direktörü son olarak İstanbul'da yaptıkları çalışmaların çok olumlu geçtiğini ifade ederek şunları söyledi: "Oyuncularımız verdiğimiz programı eksiksiz uyguladı. Bu da beni mutlu etti. Herhangi bir sakatlıkla karşılaşmamış olmak da sevindirici. Oyuncuların özverileri bize umut veriyor"