kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bilişim 500’de ilk 10’a girenlere ödülleri törenle verildi.

Bilişim 500'de ilk 3 değişmedi sürprizi 10'uncu Teknosa yaptı

Timur SIRT EKONOMİ
İnterpromedya tarafından düzenlenen Bilişim 500 sıralamasında Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone ilk üç sırayı alırken, teknoloji perakendecisi Teknosa listede 10'a girerek sürpriz yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bilişim 500'de ilk 3 değişmedi sürprizi 10'uncu Teknosa yaptı
Telekom operatörleri bu yıl da Bilişim 500 sıralamasında ilk sırayı paylaşırken cep telefonu ve bilgisayar donanım dağıtıcıları ilk 10'da yerlerini kaptı. Sıralamada en büyük sürprizi ilk 10'a giren Teknosa yaptı. Teknoloji perakendecilerinin 2007 yılındaki rekabetinden ilk sırada çıkan Teknosa 736 bin YTL gelire ulaştı. Böylece ilk kez teknoloji perakendecisi Bilişim 500 sıralamasında ilk 10'a girmiş oldu. Sektörün yazılım gelirleri yüzde 40'ın üstünde artarak 1,3 milyar dolara ulaşırken toplam Pazar 25 milyar doları aştı. İnterpromedya tarafından, Türkiye bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2007 yılı net satış gelirleri bazında yapılan 'Bilişim 500 Araştırması' açıklandı.

TEKNOSA İLK KEZ İLK 10'DA
İlk kez 10'uncu sıraya yükselen Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, Sabah'a yaptığı açıklamada hedeflerinin 1 milyon YTL'yi aşmak olduğunu söyledi. Mehmet Nane sözlerine şöyle devam etti: "İlk kez bir teknoloji perakendecisi sıralamada ilk 10'a giriyor. Rekabetin sektöre yaradığı ortada. Biz KDV hariç 736 bin YTL ciro ile önemli aşama kaydettik. Teknoloji perakendeciliğinde öncü olduğumuzu düşünüyoruz. Bu yıl çıtayı 1 milyon YTL'nin üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Yaklaşık yüzde 30'luk bir büyüme planlıyoruz." Sıralamada ilk 10'a giren bilişim firması İndeks Bilgisayar ve HP oldu. Teknoloji perakendecisi Teknosa da bu yıl 10'uncu sıraya yerleşti. Son 3 yılda en iyi performans gösteren şirket ise Biotekno oldu. 'Bilişim 500 Araştırması' sonucunda Türkiye bilişim pazarının geçen yıla oranla yüzde 23,1 büyüdüğü gözlenirken, pazarın 26 milyar dolara yaklaştığı tespit edildi. Pazarın yüzde 45'ini mobil ürünlerden oluşurken, gelecek yıl yüzde 55'inin mobil ürünlerden oluşmasının beklendiği kaydedildi.
Haberin fotoğrafları