kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüboğlu

Haber Turu

Turkmall 10 milyon Euro'luk AVM yapacak
AVRUPA gayrimenkul sektöründe lider Hollandalı Multi Corporation'un Türkiye iştiraki olan Multi Turkmall, Türkiye'de 10 milyar Euro yatırımla 25 tane Forum alışveriş merkezi açacak. 2004'te kurulan Multi Turkmall bugüne kadar 3.5 milyar Euro'luk alışveriş merkezi yatırımına imza attı. Ankara, Aydın, İstanbul, Antalya, Kayseri, Diyarbakır, Nevşehir, Gaziantep gibi Türkiye'nin çeşitli illerinde inşa ve geliştirme aşamasında 21 projesi daha bulunan Multi Turkmall, 10 yılda 10 milyar Euro'luk alışveriş merkezi yatırımına ulaşmayı ve 33 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Türk bankalarını aldılar aslan payını kaptılar
TBB'NİN 2001-2007 arasındaki gelişmeleri ortaya koyan istatistik çalışması yabancıların Türkiye'de nereden nereye geldiğini de ortaya koydu. Oyak, Dışbank, Demirbank, Finansbank ve Denizbank gibi bankaları satın alan yabancılar bankacılık sektöründe kredi, aktif ve mevduatlardaki payını da artırdı.Özellikle kamu bankalarında yaşanan küçülme yabancılara yaradı. Bu dönemde yabancıların toplam aktiflerdeki payı yüzde 1.7'den yüzde 14.5'e, toplam kredilerdeki payı yüzde 2.2'den yüzde 18'6'ya, toplam mevduatlardaki payı ise yüzde 1.4'ten yüzde 14'lere ulaştı.

"100 otobüsün 72'sini ihraç ediyoruz"
TEMSA Global Sanayi ve Ticaret AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Buldurgan, "Ürettiğimiz 100 otobüsün 72'sini ihraç ediyoruz'' dedi. Buldurgan, otomotiv endüstrisinin, son 4 yıldır en çok ihracat yapan sanayi kolu olduğunu ifade etti. Otomotivde, geçen yıl 21 milyar dolarlık ihracat yapıldığını hatırlatan Buldurgan, şöyle devam etti: "Uzun yıllardır tekstil ve konfeksiyon birinciydi, son 4 yıldır birinciliği otomotiv aldı. Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 20'sini, tek başına otomotiv endüstrisi yapıyor.''

Almanlar çalışıyor Yunanlar harcıyor
AVRUPA
Birliği'nin geçen yıl 114 milyar Euro'yu bulan ortak bütçesine en fazla net katkıyı 9.2 milyar Euro'yla Almanya yaparken, Yunanistan, 5.4 milyar Euro'yla en büyük net alıcı olmayı sürdürdü. AB'nin 2007 bütçe gerçekleşmelerine göre 21.7 milyar Euro'yla geçen yıl bütçe gelirlerinin neredeyse 5'te 1'ini tek başına sağlayan Almanya, ortak bütçeden sadece 12.5 milyar Euro faydalanabildi. Almanya'nın AB'ye net katkısı 9 milyar 226 milyon Euro oldu.

Siemens 17 bin 200 kişiyi işten çıkarıyor
ALMAN
şirketler grubu Siemens, General Electric gibi rakip firmalarla "daha iyi rekabet edebilmek'' için dünya çapında 17 bin 200 çalışanını işten çıkaracak. Almanya'da yayımlanan Sueddeutsche Zeitung gazetesinde çıkan habere göre, Almanya'nın küresel devi Siemens, çoğu üst ve orta düzey yöneticiler olmak üzere çalışma gücünün yüzde 4'ünü oluşturan 17 bin 200 çalışanının görevine son verecek. İşten çıkarılacak kişilerin 6 bin 400'ünün, 136 bin kişinin istihdam edildiği Almanya'dan olacağı, firmanın 2010 yılına kadar 1.2 milyar Euro tasarruf yapmayı hedeflediği belirtildi.
Haberin fotoğrafları