kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İstanbul köprü olacak Blanca Nieves Garcia Cruz, Ortadoğu ülkelerinden turistleri İstanbul üzerinden Küba'ya taşıyacaklarını söyledi

Puronun cennetine tur başlattı, beş ayda 500 Türk'ü Küba'ya taşıdı

EBRU ERDOĞAN
Guantanamera Tour'un sahibi Cruz, şubat ayında kurduğu şirketiyle Küba'ya kültür turları düzenliyor..
Kübalı Blanca Nieves Garcia Cruz, şubat ayında kurduğu Guantanamera Tour ile 500 Türk'ü Küba'ya taşıdı. 12 yıldır Türkiye'de yaşayan Cruz, Türkçe bilen Kübalı tur rehberleriyle her ay 25 kişilik grubu Küba'ya götürürken, Coca Cola, Praktica gibi şirketlerin bayi toplantılarının da organizasyonunu yapıyor. Önümüzdeki aylarda yapacakları işbirliğiyle Ortadoğu ülkelerindeki turistleri de İstanbul üzerinden Küba'ya götüreceklerini anlatan Cruz, "Dubai, İsrail, İran gibi ülkelerden gelecek turistlerle ilgili olarak bölgedeki yerel turizm şirketleriyle görüşmelerimiz sürüyor" dedi. Şubat ayından bu yana, her ay tur düzenlediklerini anlatan Cruz, "Bin 450 Euro'luk turumuzda bizim için önemli olan Küba'nın kültürünü anlatabilmek. Bu nedenle dört rehberimizin tamamı, Türkçe bilen Kübalılardan oluşuyor. Şirketlere de hizmet veriyoruz. Bayi toplantılarını Küba'da yapmak isteyen şirketlerin tüm ihtiyaçlarını organize ediyoruz. Eylülde 200 kişilik bir grubu yine bu şekilde Küba'ya götüreceğiz" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ OLACAK
Dünyanın pek çok ülkesinden turistlerin tedavi olmak için Küba'yı seçtiğini anlatan Cruz, deri hastalıklarında uzman Histoterapia Placentaria kliniğine Türkiye'den hasta taşıyacaklarını söyledi. Cruz, şunları söyledi: "Küba'ya giden Türk sayısını arttırdıktan sonra diğer Latin Amerika ülkelerine de turlarımızı başlatacağız. Bu ülkelerde de rehberlerimizin o ülkenin yerel halkından olmasına, dikkat edeceğiz. Böylece sektörde farklılaşacağız."