kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kürşad Tüzmen

Haber Turu 1

Duygu GÜVENÇ / ANKARA
Tüzmen 5 yıl sonra Bağdat yolunda
DEVLET
Bakanı Kürşad Tüzmen, 5 yıl sonra yeniden Bağdat'a gitti. Bağdat-Ankara arasında başlayan diyaloğun ardından iki ülke arasındaki ticaret ve ekonomik işbirliğinin artırılmasının ilk somut adımını oluşturan ziyaretin tarihi, güvenlik nedeniyle gizli tutuldu. Tüzmen'in günü birlik ziyaretinin ardından da önümüzdeki günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan Bağdat'a gidecek. Erdoğan, temmuzun ilk yarısında gerçekleşmesi planlanan ziyaretinin tarihi de güvenlik nedeniyle tamamen gizli tutuluyor.

Bakan doğalgaz alım fiyatını açıklamadı

ENERJI ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın konuya ilişkin soru önergesini yanıtlarken, Rusya Federasyonu'ndan 2001 yılında 10.7 milyar Sm3, 2007 yılında da 22.8 milyar Sm3 doğalgaz ithal edildiğini belirtti. Güler, "Doğalgaz alım-satım anlaşmaları, uluslararası ilişkiler açısından ekonomik ve sosyal etkileri olan ticari akitlerdir. Bu anlaşmaların fiyat ve asgari alım taahhütleri ile ilgili hükümleri, ticari gizlilik içermekte olup, açıklanması uygun mütalaa edilmemektedir'' dedi.

El Maktum ailesi Antalya'ya tatile geldi
İSTANBUL'DA İETT garajı alanına yapmak istediği burgulu kulelerle dikkatleri üzerine çeken Dubai Veliaht Prensi El Maktum'un ailesi tatil için önceki akşam Antalya'ya geldi. Prensin eşi, çocuklarının da aralarında bulunduğu 70 kişilik ailesi, Dubai'de yaptığı yatırımlarla bilinen turizmci Fettah Tamince'ye ait Belek'teki 7 yıldızlı Rixos Premium Otel'e yerleştirildi. Otelde El Maktum'un ailesi için 70 oda ve villa ayrıldığı öğrenildi. Dubai Şeyhi'nin mega yatının da geleceği, bu yata destek için 10 metrelik 3 adet 300 beygir gücündeki teknenin karayoluyla Antalya'ya getirildiği bildirildi.
Özgür ÖNDER-ANTALYA/SABAH

Ormanlar için özel düzenleme yapılıyor
İŞGAL edilen ya da tapuda yanlış görünen kamu arazileri için dava açma ve zaman aşımını 10 yıla indiren yasa teklifinin Beykoz Konakları ve Acar İstanbul başta olmak üzere bir çok yere af getireceği yorumları üzerine AK Parti harekete geçti. Teklifin sabihi AK Partili Veysi Kaynak, Adalet Bakanlığı ve Orman Bakanlığı bürokratlarına konuyu inceletti. Kaynak, "Beykoz ve Acar İstanbul'a af geleceği doğru değil. Ancak orman arazilere zarar gelmemesi, af olmaması için teklifte değişiklik yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Zübeyde YALÇIN/ ANKARA

'Krizi öğrenmeyenin zararı devam eder'
ULUSLARARASI Ekonomi Birliği Başkanı Prof. Dr. Masahiko Aoki, Türkiye'nin 5-6 yıl önceki krizden çok fazla şey öğrendiğini belirterek, ''Öğrenmemekte ısrar edenler zarar etmeye devam edecekler'' dedi. Uluslararası Ekonomi Birliği'nin, düzenlediği 15. Dünya Ekonomi Kongresi'nin sponsorları arasında yer alan Türkiye İş Bankası'nın İş Kulelerindeki yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aoki, Türkiye'nin, finans sisteminin globalizasyonunun önemini kavradığını söyledi. Aoki, önümüzdeki dönemin konusunun çevre ve enerji olacağını vurgulayarak, "Artık ülkelerin çevre konusunda bencil hareket edebilecekleri noktanın ötesine geçildi. Bütün dünyada birinci sorun, 'nasıl temiz enerji yaratabiliriz' konusudur'' diye konuştu.
Haberin fotoğrafları