kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Mutlu haberi Topbaş verdi bu işi ancak Başkan çözer!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 'bu iş' dediği, Suna ve İnan Kıraç'ın İstanbul'a kazandırmak istediği ve 200 milyon doları bir köşeye koyup bekledikleri, muhteşem kültür kompleksi projesi.
Bu sütunları okuyan herkes defalarca bu konuyu gündeme getirdiğimi bilir. Tepebaşı'ndaki TRT binası yüzünden yaşanan anlaşmazlık, Frank Gehry gibi dünyanın en iddialı ve iyi mimarlarından birine çizdirilen Kültür Kompleksi projesini sıkıntıya sokmuştu.
Rahmi Koç'un davetinde hem İnan Kıraç ile hem de Kadir Topbaş ile konuştum. Topbaş'ın hakikaten çirkinlik abidesi olan TRT binasını sevmediğini, hilkat garibası olarak nitelendirdiğini biliyordum ama bu kez, 'Şelale, bu binanın çirkinliği uzaydan bile görünüyor. Fotoğrafları elimde!' dedi.
Ve sonra, canlı yayınlarının yüzde 60'ını bu binadan gerçekleştiren ve çok beğendiği bir genel müdüre sahip olan TRT'nin gidecek bir yer aradığını ama bulamadığından söz etti ve şunları söyledi:
"Bir de Ulus'ta yerleri var. Dedim ki onlara, burayı niye turizme kazandır mıyorsunuz. Hem çok güzel para kazanırsınız, hem de bununla çok daha güzel ve büyük başka bir yer yaratabilirsiniz. Dediğim bu. Ayrıca Tepebaşı'ndaki binayı da kesinlikle yıkacağız.Unutmayın bu işi Başkan ancak çözebilir!"

14 milyon $'a al ve yık!
Peki bu çözüm nasıl olacak? İşte size çözümü de yazıyorum. Yüzde 80'ini Büyükşehir'e, yüzde 20'si de TRT'ye ait olan Tepebaşı'ndaki bina için Topbaş, İnan Kıraç'a, 'Burayı 14 milyon dolara al ve yık' teklifinde bulunmuş. Tabii İnan Kıraç da dünyanın en iddialı kültür kompleklerinden birini yapmak istedikleri bu yerin kendilerine 49 yıllığına tahsisini istemiş. Sanırım artık bu iş çözülecek.