kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li Kılıçdaroğlu: Partinin hesaplarını tekrar kontrol edeceğiz

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP'li Kılıçdaroğlu: Partinin hesaplarını tekrar kontrol edeceğiz
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin yaptığı harcamaların 4'ünde usulsüzlük tespit ederek, parti hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'na suç duyurusunda bulunma kararına ilişkin, partinin hesaplarını tekrar kontrol edeceklerini ve herhangi bir yanlış varsa düzeltileceğini söyledi.

KESK 3. Olağan Genel Kurulu'na katılan CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin 1998, 2004, 2005 ve 2006 yılı hesaplarında belirlenen "usulsüzlüklere ilişkin" parti sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması kararını hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Biz hukuk ne gerektiriyorsa yapacağız. Biz Türkiye'de meşru zeminlerde politika yapan bir partiyiz. Dolayısıyla her partinin hesapları Anayasa'nın denetimine tabidir. Anayasa Mahkemesi bir karar verdiyse, biz o karara saygılı olmak zorundayız. Kararın gereğini yapacağız. Eksikliklerimiz varsa, gereğini yaparak, eksiklikleri gidereceğiz. Ben henüz kararı bilmiyorum. Karar ne konuda verildi bilmiyorum. Yargının kararına her zaman saygılı olan bir partiyiz. Yargı incelemiştir kendi takdirleridir. Yasalara göre denetleme yapmışlardır."

"BİR PARTİNİN YABANCI KURULUŞLARA GAMMAZLANMASI DOĞRU DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, AKP Milletvekili Haluk Özdalga'nın Sosyalist Enternasyonal'e CHP'yi şikayet eden bir mektup göndermesini ise şöyle değerlendirdi:

"Türkiye'deki bir siyasi partinin yabancı kuruluşlara gammazlanmasını biz doğru bulmuyoruz. Kendi sorunlarımızı, kendi içimizde çözmek zorundayız. Eğer bizi Türkiye'de iktidar olan bir partinin milletvekili, yabancı bir kuruluşa gammazlıyorsa, bunun demokrasiyle, insan haklarıyla, parlamentonun yapısıyla hiçbir ilgisi olmaması lazım."

(ANKA)