kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Konsey kararı MGK'ya iletildi

Duygu GÜVENÇ / ANKARA
Kurul son dakikada Avrupa Konseyi'nin aldığı "Türkiye ile ilgili izleme sürecinin gözden geçirilmesi" kararını ele aldı..
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) haziran ayı toplantısında enerji gündemi ele alınırken, kurul üyeleri Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Türkiye ile ilgili izleme sürecinin gözden geçirilmesi kararı da ele alındı. Kararın içeriği ve önemi hakkında bilgi verildi. AK Parti hakkındaki kapatma davasına ise değinilmedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantı 5 saat 15 dakika sürdü. Başbakan toplantı öncesinde kurul üyesi bakanlarla Başbakanlık'ta 1 saat 45 dakika süren bir toplantı yaptı. Toplantının ardından da Cumhurbaşkanı Gül ile yarım saat baş başa görüştü. Olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde iki ayda bir yapılan MGK toplantısına Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt da son defa katıldı. MGK ile aynı saatlerde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye raporunu ve "AKP hakkındaki kapatma davası" tartıştı. Bu konu MGK resmi gündeminde yer almadı. Ancak AKPM'nin MGK sürerken aldığı "Türkiye için izleme süreci mekanizmasının gerektiği takdirde ciddi bir biçimde tekrar gözden geçirilmesi" kararı aktarıldı.

GÜNDEM ENERJİ
Toplantıya, kurul üyesi olmayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katıldı. Güler Türkiye'nin enerji politikalarına ilişkin bilgi sundu ve 3 saatin ardından toplantıdan ayrıldı. MGK bildirisinde de, "Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından azami ölçüde yararlanılması, komşu ülkelerle işbirliğinin artırılması ve nükleer enerjinin önemiyle Türkiye'nin enerji geçiş ülkesi ve merkezi olarak oynayacağı rol üzerinde durulmuştur" denildi. Başbakan Erdoğan, Irak'ı ziyarete hazırlanırken, bildiride bu konu "Irak ile milli menfaatlerimiz doğrultusunda yürütülen işbirliğinin Irak halkının temel ihtiyaçlarının karşılanmasına da katkı sağlamak suretiyle Irak'ın genelinde ve bölgede istikrarın teminine yardımcı olacağı belirtilmiştir" biçiminde yer aldı.