kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rahşan Ecevit DSP'yi karıştırdı

Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, parti yönetimine ilişkin bazı konularda ihtilafa düştüğü Rahşan Ecevit'le köprüleri attı.

Rahşan Ecevit'in, "Senin döneminde DSP büyümedi. Beklenen açılımları gerçekleştiremedin" şeklindeki eleştirilerine "istifa" resti DSP'de 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde başlayan ve yaklaşık bir yıldır süregelen "iç" gerginlik "istifa" tartışmasıyla had safhaya çıktı. DSP Lideri Sezer, Rahşan Ecevit'in yanı sıra, bir dönem en yakınında yer alan Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Ahmet Tan ve Recai Birgün'le köprüleri attı. Rahşan Ecevit'in, Zeki Sezer'e karşı olağanüstü bir kurultay hazırlığı içine gireceği belirtildi.

DSP kurucu genel başkanı olan Rahşan Ecevit'le, Zeki Sezer 20 Haziran Cuma günü Ecevit'lerin, Or-An'daki evinde bir görüşme yaptı. Edinilen bilgilere göre, görüşmede Rahşan Ecevit'le Zeki Sezer arasında parti yönetimine ilişkin bazı konularda gerginlikler yaşandı. Gergin geçen görüşmede yönetim anlayışında yeni açılımlar yapılması gerektiğini belirten Rahşan Ecevit'le Zeki Sezer arasında "istifa" tartışması yaşandı. Ecevit'in telkinlerine "Partinin genel başkanı benim" diyerek tepki gösteren Zeki Sezer, Rahşan Ecevit'e "istifa" resti çekti. "Parti büyümüyor" eleştirisinde bulunan Ecevit'e, Sezer, "Ben yüzde 30'larda bir parti almadım. Yüzde 1'lerde bir parti devraldım" karşılığını verdi.

YAKIN İSİMLERDEN DARBE


Rahşan Ecevit'le Zeki Sezer arasında yaşanan "istifa" polemiği DSP'yi de karıştırdı. Söz konusu tartışmalar başta milletvekilleri olmak üzere çok sayıda partiliyi de ikiye böldü. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in en yakınındaki isimlerden Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı Rahşan Ecevit'e destek verdi. 22 Temmuz seçimleri öncesinde DSP Genel Sekreterliği görevi üstlenen ancak seçimlerin ardından parti yönetimiyle ters düşen ve en son yapılan kurultayda Parti Meclisi'ne alınmayan İstanbul Milletvekili Ahmet Tan da Sezer'e karşı cephe alan isimler arasında yer aldı. Ecevit ailesinin en yakınındaki isimler, İzmir Milletvekili Recai Birgün ve Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan da Rahşan Ecevit'ten yana tavır aldı.

BAŞKANLIK DİVANINDAN TAM DESTEK

Rahşan Ecevit'le yaşanan "istifa" polemiğiyle ilgili olarak görüşmenin ertesi günü Başkanlık Divanı'nı toplayarak bilgi veren DSP Lideri Sezer, istifa noktasına geldiğini söyledi. Uzun tartışmaların yaşandığı toplantıda, Başkanlık Divanı'ndan, Zeki Sezer'e tam destek verdi. Başkanlık Divanı üyesi, Genel Sekreter Masum Türker, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Macit, Tayyibe Gülek, Melda Bayer, Osman Kılıç, Genel Sayman Hasan Suna, Genel Sekreter Yardımcıları Tufan Bural ve Hasan Erçelebi Zeki Sezer'in yanında yer alacaklarını bildirdi. Sezer'i istifadan döndüren Başkanlık Divanı'ndan, "Rahşan Ecevit partimizin büyüğüdür, Kurucu genel başkanımızdır. Saygımız sonsuz. Ama biz sizinle birlikteyiz, bu yola birlikte devam edeceğiz" kararı çıktı.

Öte yandan bu tartışmalar nedeniyle Rahşan Ecevit ve Zeki Sezer arasında kalan ve Ecevit ailesine en yakın isimlerden İzmir Milletvekili Recai Birgün'ün elini ise Zeki Sezer rahatlattı. Sezer, Birgün'e, "Rahşan Ecevit'in yanında kalman daha doğru olur" diyerek gönül koymayacağı mesajı gönderdi.

PARTİ İÇİ MUHALEFETE HAZIRLANIYOR

Öte yandan, DSP kulislerine yansıyan bilgilere göre, Sezer'le köprüleri atan Rahşan Ecevit, parti içi muhalefet başlatma kararı aldı. Bülent Ecevit döneminde Örgüt Kurulu Başkanlığı görevi yapan ve örgüte hakimiyetiyle bilinen Rahşan Ecevit'in, yerel seçimler öncesinde bir olağanüstü kurultay toplamak için çalışmalar yapacağı konuşuluyor.

Rahşan Ecevit'in, parti genel başkanlığı için ise ilginç isimler önerdiği ortaya çıktı. Bu isimler arasında eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Hürparti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan'ın da adı geçiyor. Yine son genel seçimlerde Ankara'dan bağımsız aday olan Hulki Cevizoğlu'nun da Rahşan Ecevit'le birlikte çalıştığı ifade ediliyor.

YÖNETİMDEN KARŞI ATAK

Rahşan Ecevit'le yaşanan "istifa" tartışması parti yönetimini de harekete geçirdi. Yönetim, Rahşan Ecevit'i parti tabanına şikayet etmeye hazırlanıyor. Yönetim, önümüzdeki süreçte pek çok ilde toplantılar düzenleyerek nabız yoklayacak. Bu anlamda ilk olarak yarın Mersin'de. DSP'ye yeni katılanlar için düzenlenecek toplantıya DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de katılacak. Parti yönetimi de yarın ki toplantıda tam kadro yer alarak, Sezer'e destek mesajı verecek.

(ANKA)