kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ziraat'in % 15-25 gibi oranda halka açılması en doğru olanı

İLİŞKİLİ HABERLER
Ziraat'in % 15-25 gibi oranda halka açılması en doğru olanı
* ZİRATT'TE HALKA ARZ DÜŞÜ- NÜLMELİ: Tarımın finansmanı, Ziraat Bankası dışında da yapılır olduğunda, bankanın misyonunu tamamlamış olacak. O zamanki siyasi otorite, 'elimde bir banka kalsın, tarımı yine finanse edeyim' derse başka. Ziraat'in özelleştirmesinin önünde, Tarımın finansmanında başka aktörler de yer aldığında engel kalmaz. Birkaç yıldır diğer bankalar da bu işe girdi. Sosyal rolü de var. Bugün 454 noktada, belde ya da belediyede Ziraat tek. Özelleştirme sürecinde belki yüzde 15- 25 gibi oranlarla halka açılma düşünülmeli. Halka arz bankanın performansını artırır. 4'üncü yılda 2 milyar YTL kâr etmişsiniz, personel için heyecan kalmıyor.

* FİNANS MERKEZİNDE KONSEPT OLACAK: İstanbul'da birbirini iğreti eden bir yapı oluşmaması önemli. Her banka kendi karar verecek. Ancak TOKİ yol gösterir ve ortak hareket ederiz düşüncesindeyiz. Tapu, proje 1 yılımızı alır. İnşaat ihalesi süreci başlayacak.

* İSTANBUL'A YÜZDE 30'LUK VETO: Taşınma konusunda genel müdürlükteki personele yönelik anket yaptık. Ankara'dan kopamam diyenler 3'te 1. Koşullu gelirim diyenler 'maaşlarımız özel sektörle aynı olsun' diyor. Her hal ve şartta gelemem diyenlerin oranı yüzde 30. Koşullu gelirim diyenler yüzde 40 civarında.