kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Ölümler bitsin, yoksa canınızı yakarım'

Erhan DOĞAN SABAH
Başbakan Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki tersane sahiplerine seslenerek, "Tuzla'da iş kazası istemiyorum, ölüm istemiyorum, sıfıra indirgemek için ne yaparsanız yapın, yoksa canınızı yakacağım" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ölümler bitsin, yoksa canınızı yakarım'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün sabah saatlerinde helikopterle İstanbul Tuzla Tersaneleri'ni gezdi Son dönemde sık sık ölümlü iş kazalarıyla gündeme gelen Tuzla Tersaneleri'ni ilgili bakanlar ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek masaya yatıran Başbakan'ın tersane sahiplerini uyardığını söyleyen Dok-Gemi İş Sendikası Başkanı Necip Nalbantoğlu, "Başbakan şunu diyor: Ben Tuzla'da iş kazası istemiyorum, ölüm istemiyorum. Sıfıra indirgemek için ne yaparsanız yapın, yoksa canınızı yakacağım" diye konuştu. Toplantının basına açık bölümünde konuşma yapan Erdoğan, 47 tersanenin olduğu Tuzla'da ruhsat sahibi olanların sayısının 'elin parmaklarını geçemediğini' vurguladı.

'KARŞINIZDA DURURUZ'
Gemi inşa sanayisinin çok hızlı ilerlediğini belirten Erdoğan, "Yine de tek bir insanımızın ölmesini bile doğal karşılayamayız. Daha fazla para kazanacağım diye bütün ilkeler bir kenara bırakılırsa karşınızda dururuz" dedi. Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, toplantıda acil eylem planı çerçevesinde kararlar alındığı belirtildi. Buna göre, iş sağlığı ve güvenliği konusunda acil bir eylem planı hazırlanacak, mevzuat düzenlemeleri yapılacak, alan sıkışıklığının giderilmesi için Yalova başta olmak üzere diğer sahillerde kapasite kaydırılacak, Tiş sağılığı ve güvenliği müfettişlerinin sayısının artırılacak.