kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bir grup da Sultanahmet'te su satıyor... İngiltere'de pazarlama şirketi sahibi olan Oli Norman ve bitkisel kozmetik ürünleri firması işleten Lianne Miller, İstanbul'da 'The Last Tycoon' adlı program için Suada'da bir parti organize etti. Yarışmaya katılan bir diğer grup ise Sultanahmet'te su satmayı tercih etti.

12 İngiliz 'çırak' İstanbul'da hayat mücadelesi veriyor!

FATİH ATALAY
BBC televizyonu, dünyanın 6 farklı şehrinde çektiği 'En Son Para Babası' adlı programın ilk ayağını İstanbul'da gerçekleştiriyor. 12 kişi İstanbul sokaklarında en çok parayı kazanmak için mücadele veriyor..
İngiliz BBC televizyonunun dünyanın 6 farklı şehrinde çekeceği The Last Tycoon (En Son Para Babası) adlı reality Show'un (senaryosu olmayan gerçek kişilerin kullanıldığı televizyon programı) ilk ayağı İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Yarışmaya katılan 12 kişi 6 farklı gruba ayrılıp, 5 işgünü içinde İstanbul'un çeşitli semtlerinde para kazanmaya çalışıyor. En çok parayı kazanan grup, diğer grupların da kazandıklarını İstanbul'da harcayıp, ülkesine geri dönüyor. Kalan 5 grup ise diğer şehirlerin yolunu tutuyor. BBC programı "İngiltere'nin en başarılı girişimcileri arasından belirlenen, kumu, altın tozuna çevirenler yarışmayı kazanacaktır. Yarışma dünyada rekabetin en çok yaşandığı şehirlerde gerçekleştirilecektir" şeklinde açıklama yapıyor. Yarışma kapsamında İstanbul'da 'ticaret' yapan gruplardan bir tanesi Sultanahmet'te su satmaya çalışıyor. 2 kişilik grup ilk başta çevrede su satan büfelerden fiyat sorup, kendi fiyatını belirlemiş. BBC çalışanları İstanbul Valiliği'nden yarışmacıların su satması için izin almış fakat bu durumdan haberi olmayan zabıta ve polisler grubun su satmasına başlangıçta karşı çıkıp, izni görünce ikna olmuş.

'İNANILMAZ FIRSATLAR VAR'
Bir diğer grup ise dün akşam İstanbul Suada'da bir parti organize etmeye çalıştı. Oli Norman ve Lianne Miller'in oluşturduğu grup 30 mankeni partilerine davet etti. İstanbul'da yabancı birinin çalışmasının zor olduğunu anlatan grup elemanlarından Oli Norman, "İngiltere'de yılda birkaç yüz bin Pound kazanan halkla ilişkiler ve pazarlama şirketim var. Ayrıca İskoçya'da bir bar işletiyorum. Bu yarışma bana çok değişik deneyimler kattı. Günlerdir İstanbul sokaklarında geziyoruz. İnsanlara bilet satmaya çalışıyoruz. En çok iletişim kurma konusunda sıkıntı çekiyoruz. Çünkü çok fazla İngilizce bilen yok. İnsanlarla vücut diliyle anlaşmaya çalışıyoruz. Ama her şeye rağmen insanlar çok yardımcı oluyor. Çok pratik insanlar var. İstanbul'da çalışmaya başladığım günden beri buradaki fırsatları gözlemliyorum. Bu şehirde inanılmaz iş fırsatları var. Türkiye'de hizmet sektörü çok aktif bir durumda. Türkiye İngiltere'ye göre daha fazla iş olanağına sahip" dedi. Yarışmanın başladığı günden beri 300 YTL ile İstanbul'da geçinmeye çalıştıklarını anlatan Lianne Miller ise İngiltere'de bitkisel bakım ürünleri satan bir şirkete sahip. Yarışma başladığı gün cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartlarının toplandığını ifade eden Miller, "İngiltere'deki şirketimde emir veren, her istediğini yaptıran bir patrondum. Şimdi İstanbul'da bilet satmaya çalışıyorum. Burada birçok şey öğrendim ve bunlar gelecek iş yaşamımda bana çok yardımcı olacaktır. İngiltere'de çok başarılıyım ve iyi para kazanıyorum. Buraya da kazanmaya geldik. Diğer grup arasında birbiriyle anlaşamayan kişiler varmış. Başarıda en önemli farktörlerden bir tanesi de takım ruhudur " diye konuştu.