kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CEO'lar sabit elektrik fiyatı istedi

Seçkin ÜREY EKONOMİ
Yatırım Danışma Konseyi'nde uluslararası şirketlerin CEO'ları yapılacak zammın ardından elektrik fiyatlarının üç yıllığına sabitlenmesini önerdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
CEO'lar sabit elektrik fiyatı istedi
Önümüzdeki günlerde yapılması beklenen elektrik zammı önceki gün yapılan ve Türkiye'de yatırımı bulunan 19 uluslararası şirketin CEO'sunun katıldığı Yatırım Danışma Konseyi toplantısında da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantının basına kapalı bölümünde bazı CEO'lar elektrik fiyatlarında yüzde 20 ile 30 arasında zamma neden olması beklenen otomatik fiyatlandırmayı gündeme getirdi. CEO'lar, "Elektrik fiyatlarının ne olacağını bilmiyoruz, çeşitli tartışmalar var. En azından üç yıllığına sabit bir fiyat saptansın, biz de enerji maliyetini bilerek planlarımızı yapalım" önerisi getirdi.

İLAÇ KALINTISI ŞİKÂYETİ
Farklı sektörlerin temsilcileri olan CEO'lar, farklı sorunları gündeme getirdi. Gündeme getirilen konulardan biri de yasalaşmayan Kıdem Tazminatı Fonu oldu. Fonunun gündemden kalkması eleştiri konusu olurken, esnek istihdamın önünün açılması istendi. Gümrükler toplantıda genel olarak eleştiri konusu olurken, Danone Başkan Yardımcısı Jacques Vincent'in tarım politikalarından şikâyet etti. Vincent'in "Biz Türkiye'ye milyonlarca dolar yatırım yaptık, yeni fabrika yapacağız. Ancak ilaç kalıntıları nedeniyle sebze ve meyve ihracatı sekteye uğruyor. Bu da Türkiye'nin imajına, tarıma dolayısıyla da bizim imajımıza zarar veriyor. Tarım Bakanlığı bu sorunu çözsün" dediği öğrenildi.