kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Ev telefonunda sabit ücrete % 4.85 zam
TÜRK
Telekom sabit ücretlere yüzde 4.85 zam yaptı. Telekom'un borsaya yaptığı açıklamada "Şirketimiz, Telekomünikasyon Kurumu'ndan alınan onay çerçevesinde, 17 Haziran'dan (dün) itibaren geçerli olmak üzere, 'ŞirketHATT', 'Konuşkan- HATT', 'Standart HATT', 'HesaplıHATT' ve 'YazlıkHATT' tarife paketlerine ilişkin sabit ücretlerde fiyat ayarlaması yapmıştır. YazlıkHATT'ta yüzde 1.53, diğerlerinde yüzde 4.85 olan fiyat ayarlaması sadece sabit ücret için geçerli" denildi. Buna göre en yüksek zam tutarı 1.61 YTL ile Şirkethatt abonelerine yapıldı. Zamla birlikte bu tarifede sabit ücret 34.82 YTL'ye çıktı. Sabit ücret; KonuşkanHATT'ta 1.04 YTL artarak 22.44 YTL'ye StandartHATT'ta 64 kuruşluk artışla 13.80 YTL'ye çıktı. Yazlık Hat sahipleri ise yüzde 1.53'lük artışla 1.47 YTL zam görmüş oldu.

T-Mobile iPhone'u 1 Euro'ya verecek!
TÜRKİYE'DE
de merak edilen 3G iPhone'un Almanya detayları ortaya çıkmaya başladı. Alman cep telefonu operatörü T-Mobile'ın iPhone stratejisi Almanya için ortaya çıkmış görünüyor. 1 Euro'luk iPhone havucu sunulan aboneler yaklaşık 89 Euro'luk aylık ödeme koşullu sözleşme imzalamak zorunda. iPhone'a ucuza sahip oluyorum diyenler, yüklü servis ücretleri ödemeye razı oluyor. 29 Euro'luk aylık sözleşmeyi seçen aboneler ise iPhone'ları için 169 Euro ödemek zorunda kalacak.

Google, internette sörfün hızını ölçecek
İNTERNET
bağlantınızın hızını anlamak kolay hale geliyor. Google, geliştirdiği yeni bir yazılımla abonelerin internet hizmetinin kalitesini ölçme olanağı sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılara servis sağlayıcılarının kendi bağlantılarını "kapattığı" ya da "yavaşlattığı" konusunda bilgilenme olanağı tanıyacak yazılımın ne zaman piyasaya süreceği konusunda ise şimdilik bir açıklama yapılmıyor. Google'ın Net Neutrality (ağ tarafsızlığı) adlı projesi kapsamında geliştirilen yazılım büyük ilgi görmesi bekleniyor. Bazı internet servis sağlayıcılar sürekli müzik, video ve yazılım indirenlerin hızını yavaşlatıyor. Böylece hizmet kalitesinin kullanıcı tarafından sürekli test etme olanağı doğuyor.
Haberin fotoğrafları