kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Mittal istediği kadar hisse toplasın, ben olduğum sürece Erdemir satılmaz'

SEÇKİN ÜREY
Oyak Genel Müdürü Ulusoy'un yakın çevresine yaptığı değerlendirmede "İstedikleri kadar hisse toplayabilirler. '100 milyonluk yere 1 milyar verilirse satarız' prensibi Erdemir için ben buradayken geçerli değil" dediği öğrenildi..
Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, Arcelor- Mittal'in Erdemir'deki payını yüzde 24.9'a çıkarmasıyla ilgili yakın çevresine yaptığı değerlendirmede "Borsadan istedikleri kadar hisse toplayabilirler. Ben, Oyak Genel Müdürü olduğum sürece Erdemir satılmayacak" dedi. Edinilen bilgiye göre Arcelor- Mittal'in Oyak yönetimiyle bir temas kurmadığı, Oyak'ın da karşı tarafla iletişime geçmesinin henüz gündemde olmadığı belirtildi.

'BU PARA MESELESI DEĞİL'
Ulusoy, Arcelor-Mittal'in İMKB'deki hisse toplama operasyonlarından haberdardı. Ancak geçtiğimiz cuma akşamı Oyak şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve basın mensuplarıyla beraber Ereğli'deki Erdemir tesislerine gitmek için Ankara gemisine bindiğinde Arcelor- Mittal'in yüzde 24.9'a ulaştığı ve açıklama yapacağı haberi kendisine ulaşmamıştı. Ulusoy'un bununla ilgili olarak "Belki alt kademelere ulaşmıştı ama bilginin yönetim basamaklarından yukarı çıkıp bana ulaşması söz konusu olmadı. Zaten gemiye de binmiştim" dediği kaydedildi. Yinde Ulusoy'un cumartesi günü Erdemir'de basın mensuplarına yaptığı ve pazartesi günü gazetelerde yayımlanan "Erdemir'in başarısını paylaşmak istemiyoruz. Sahip olduğumuz hisse oranı 50 küsür oldu. İsteyen İMKB'den hisse toplasın" açıklamasını Arcelor-Mittal'e mesaj olarak olmadığı merak ediliyordu. Ulusoy'un bununla ilgili olarak, "O sözler herkeseydi. Orada da Arcelor-Mittal'i bilerek konuşmadım. Erdemir hissesi toplayan çok büyük başka yabancı yatırımcılar da var" şeklinde konuştuğu kaydedildi. Arcelor-Mittal'in daha sonra yüzde 25'i geçme kararı alması halinde doğacak çağrı yükümlülüğü için her hangi bir düşüncesi olmadığını anlattığı belirtilen Ulusoy'un "Borsadan istedikleri kadar hisse toplayabilirler. Gelip dayanacakları hisse oranı ortada. Ben, Oyak Genel Müdürü olduğum sürece Erdemir satılmayacak" şeklinde net bir ifade kullandığı bildirildi. Basına yaptığı "Erdemir temel direk" açıklamasının söylenecek en güzel söz olduğunu ifade eden Ulusoy'un "Çimento için '100 milyonluk yere 1 milyar verirlerse satarız demiştim. Erdemir'de kaç verilirse verilsin, satış olmayacak" dediği kaydedildi.
Haberin fotoğrafları