kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘ARTIK HİBE PROJELERİNE DE VARIZ’ Güler Sabancı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte Kars’ta düzenlenen törende destek alan proje temsilcilerine sertifikalarını verdi. Sabancı, "Anne-Çocuk Eğitim Vakfı’nın projelerini de destekleyeceğiz" dedi.

Sabancı Vakfı 'yeni açılım' dedi projelere 300 milyon $ hibe edecek

EBRU ERDOĞAN
Sabancı Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, sivil toplum kuruluşları için 300 milyon dolarlık hibe ayırdıklarını söyledi..
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın 'üçüncü sektör' içindeki pozisyonunu gözden geçirdiklerini belirterek, artık yurt, kültür merkezi gibi tesis yapmak dışında sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan projelerin de destekçisi olacaklarını söyledi. Bu amaçla, hibe vermek üzere bütçe oluşturduklarını anlatan Sabancı, "Şu anda kadınlarla ilgili proje üzerinde çalışıyoruz. Ardından engelliler ve gençler de olacak" dedi. Yıllık bütçesi 50 milyon YTL olan Hacı Ömer Sabancı Vakfı, İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler'in (BM), "Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi" projesinin de ortağı. İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'da yürütülen üç yıllık projenin 2 milyon 180 bin dolarlık bütçesinin 1 milyon 180 bin dolarlık kısmı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından karşılanıyor. Vakfın yine bu üç yıl içinde sivil toplum kuruluşları tarafından hayata geçirilecek projeler için vereceği hibenin bütçesi ise 300 bin dolar.

'ARTIK HERKES OKUL YAPIYOR'
Projenin Kars'ta yapılan 2008 yarıyıl değerlendirme toplantısına katılan Güler Sabancı, vakfın yenilenme sürecinin, merkezinin Adana'dan İstanbul'a taşınmasıyla başladığını belirterek, "Türkiye'deki vakıfların yeniden pozisyonlanması gerekiyor. 30 yıl önce okul yaptırmak önemliydi. Ama şimdi bunu yapan başkaları da var. Tesis yapma talebimiz hiçbir zaman azalmayacak. Ama artık projelerde de yer alacağız, Vakıf işi bir 'business' değil gönül işidir. Vakıflar artık küresel çapta iş yapmalı. Hacı Ömer Sabancı Vakfı da dünya ölçekli vakıfların yerel ortağı olmaya açıktır" dedi.