kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

5 zayıfla sınıf geçme başlıyor

NERGİS DEMİRKAYA ANKARA
Daha önce iki zayıfı olan öğrenci bir üst sınıfa sorumlu geçerken, Başbakanlığa gönderilen değişiklikle 5 zayıfı olan öğrenci bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecek..
Milli Eğitim Bakanlığı sınıf geçmeyi kolaylaştıracak sistem değişikliği için başlattığı çalışmayı tamamladı. Daha önce iki zayıfı olan öğrenci sorumlu olarak bir üst sınıfa geçerken değişiklik ile 5 zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecek.

İŞTE YENİ SİSTEM
Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik üzerinde yaklaşık bir aydır süren çalışmaya son noktayı Talim ve Terbiye Kurulu koydu. Kurul'dan çıkan değişiklik kararı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından imzalanarak yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Çelik'in, "Sınıf tekrarının azaltılması, öğrenci başarısının artırılması ve kaynakların verimli kullanılması" amacıyla savunduğu yönetmelik değişikliğine göre yeni sınıf geçme sistemi şöyle olacak:

* 9'uncu sınıfta 3, 10'uncu ve 11'inci sınıfta 2 zayıfı olan öğrenci toplam 5 zayıf ile bir üst sınıfa sorumlu geçebilecek. Alt sınıflarda toplam başarısız ders sayısı 5'ten fazla olan öğrenci ise sınıfta kalacak. Sorumluluk, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması halinde kalkacak.

* Yönetmelik değişikliği ile öğrenciler daha önce başarılı veya başarısız oldukları en fazla 3 dersten sınava girerken bundan sonra 4 dersten ortalama yükseltme sınavına girebilecek.

* Öğrencilerin kaldıkları derslerden girecekleri sorumluluk sınav sayısı da arttı. Daha önce iki kez sorumluluk sınavına giren öğrenciler bundan sonra 3 kez sorumluluk sınavına girebilecek.

* Mezun olamayıp sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencilerine de daha fazla sınav hakkı tanındı. Mezun öğrenciler bir kez sorumluluk sınavına girerken bundan sonra 3 kez yapılacak sorumluluk sınavına girebilecek.