kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Sine-i millete

Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili iddianamesini Anayasa Mahkemesi'ne sunar sunmaz, "Sine-i millete dönün" diye yazmıştım. AK Parti kurmayları farklı bir yol benimsedi. Gerginlik doğmasın diye, anayasa değişikliğine bile başvurmadılar. Zaten anlaşılıyor ki, öyle bir anayasa değişikliği, gene, yetkisini aşan Anayasa Mahkemesi'nden dönecekti.
Anayasa Mahkemesi'nin son kararı, milletin değerleriyle inatlaşmanın zirveye çıktığı bir noktayı gösteriyor. Hepimiz ne kadar soğukkanlı davranırsak davranalım, bu haksızlık karşısında gerginliğin tırmanmasını engelleyemeyiz. AK Parti, parlamento iradesinin hiçe sayıldığı ve juristokrasinin güç kazandığı şartları değiştirmek için derhal sinei millete dönmek zorundadır. Milletten eğer beklediği desteği alırsa, kapsamlı bir anayasa değişikliği ile güç dengelerini yeniden millet lehine tesis edebilir.
"Millet yaşamaz, hakka tahassürle (hasretle) solurken / Millet yaşamaz, meclisi müstahkâr olurken (hakarete uğrarken) / Millet yaşamaz maşeri millet (millet vicdanı) boğulurken!"

Tevfik Fikret