kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Kimin kulağı Önder Sav'ı dinledi?

Dün, bütün gazetelerin manşetinde telekulak iddiaları vardı. Vakit gazetesinde yayınlanan metni okuyan bir insan, ilk bakışta, CHP Genel Merkezi'nin dinlendiği kanaatine varabilir. Ama, biraz mantıklı düşünürseniz, AK Parti'nin böyle bir tertibe girişmeyeceği, girişse bile "foyasını meydana çıkaracak şekilde" eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav arasındaki konuşmayı Vakit gazetesine vermeyeceği sonucuna ulaşırsınız.
Önder Sav'ın, hacca gidecek bir vatandaşa, "Araplara para kaptırma... Bakarsın Muhammed seni bırakmaz" dediği için, başı dertte. Vali ile Sav'ın konuşmasının gazeteye yansıması, sadece bu skandalın üzerini örtmeye yarar. Ayrıca, konuşmanın muhtevası da, CHP'yi zor duruma düşürecek nitelikte değil. Valiyi hedef almak için ise, bir sebeb yok. Çünkü, zaten, Bolu Valisi Ali Serindağ, 26 Nisan 2008'de, Valiler Kararnamesi'yle merkeze atanmış. Bolu'daki görevi 5 Mayıs'ta sona ermiş. Dinleme metnini kamuoyu ile paylaşmanın AK Parti iktidarına ne faydası var? Sonra, merkeze alınan Serindağ'ın, 23 Mayıs'ta Önder Sav'ı ziyaret ettiğini biliyoruz. Haber 26 Mayıs'ta Vakit'te yayınlanıyor. Emniyet'in dinlediğini farz etsek dahi, bu acelenin sebebi ne olabilir? Mantıki bir sebeb bulamadığımıza göre, biraz aklımızı çalıştırıp, başka ihtimaller üzerinde durmalıyız.
Sakın gerçek anlatacağımız gibi olmasın: Vakit muhabiri, İstanbul'daki bürodan, Önder Sav'ın cebini arıyor ve hacca gidecek vatandaşla konuşmasından dolayı pişman olup olmadığını öğrenmek istiyor. Sav, telefonu kapatıyor. Ama, aslında, telefon açık kalıyor. Vakit muhabiri bu şekilde vali ile Sav'ın arasındaki konuşmaya şahit oluyor. Telefon kayıtları, o saatte, Vakit'in İstanbul Bürosu'ndan Önder Sav'ın cep telefonunun arandığını ortaya koyabilir. Tabii bu durumda, ulu orta ahkâm kesenlerin mahcubiyet içine düşeceklerini şimdiden söyleyebiliriz.