kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Yeni Dünya Kebabı!..

BU mevsimde yediniz yediniz.. Yoksa başka kapıya.. Yeni Dünya Kebabı.. Adı üstünde şişe dizilenler arasında Malta Eriği, ya da bizim Kilis, Antep'teki adıyla Yeni Dünya da var..
Tiyatrosu yaz tatiline girdi ama, biz Duru Tiyatro'nun Halkla İlişkiler Danışmanı Gizem'le zaman zaman buluşup başka tiyatroları dolaşmaya devam ediyoruz.
Bu defa almaya gittiğimde "Bizim evin orda" diyerek Çanak'a davet etti beni.. Acıbadem Caddesinde.. (0216 325 2234) Kebap ve katmer dükkanı.. Ama Antep katmeri bu Kilis değil..
Yeni Dünya Kebabı'nın ağır işçisi, ocakta değil, masanızın başında.. Kebap ve içindekiler bir bakır sahan içinde geliyor.. Şişte pişmiş köfteler, biberler, domatesler, patlıcanlar ve Malta Erikleri..
Şef Yavuz Usta (Keşkekçi) önce sebzeleri kabuklarından ayırıyor.. Akan sular süzülüyor. Sahan ispirto ateşinin üzerine konuyor ve usta keskin bıçağıyla bütün malzemeyi doğraya doğraya bir bulamaç haline getiriyor. Ortada ne köfteler kalıyor, ne sebzeler..
Bu lezzet karışımını tava ekmeğiyle (Lavaş) dürüm yapıyor.. Biz parmaklarımızı yiyoruz.. İki dürüm götüren Ercan sahanda kalanları işaret ediyor..
"Bunları da paket edin, kalanı evde yiyeceğim" diye..
Çanak'ta her türlü Güney yemeği ve kebabı var. Onları anlatmaya gerek yok. Özeli ve günceli bu diye, onu seçtim..
Mevsim bitmeden, Yeni Dünyalar manavdan gitmeden..