kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Çaldıran'ın sporcu gençleri..

Çaldıran'da gençler etrafımı sardılar.. Bir futbol sahası istiyorlar.. Liseye.. Çaldıranspor da yararlanacak tabii.. Haklı bir istek.. Çaldıran zaten bir koca ova.. Bir saha yapmak büyük bir çaba ve masraf da gerektirmez.. Amma velakin devlet yapmıyor işte.. "Yapamıyor.. Eli her yere yetmiyor" desem "Ama şuna, buna para buluyorlar" diyecekler biliyorum.. Haklı da olacaklar büyük çapta. Ama ben de haklıyım, o gençlere biraz sitem ederken..
"Her şeyi niye devletten bekliyorsunuz. Biraz da kendiniz yapmayı deneseniz" derken.. Dedim de.. Hoşlanmadılar konuşmamdan, hallerinden belli, ama pek de ses etmediler.. Yürümeye devam ettik. Konu değişti.. Galatasaray'a geldi.. Hemen hepsi Galatasaraylı.. "Çaldıran'da başka kulüp taraftarına rastlamazsınız" dediler.. Bir şey daha dediler..
"Galatasaray şampiyon olunca bir günde 10 milyar topladık aramızdan.. Bir gece yaptık ki, Hıncal Ağbi.."
Buyrun.. Galatasaray'ın şampiyonluğu için bir gecede 10 milyar toplayan Çaldıran gençleri Lise ve Çaldıranspor sahası için ne toplarlar kim bilir?.. Toplasalar.. Topladıklarını ortaya koyup, askeriyeden, valilikten araç, gereç yardımı isteseler.. Valla koşar askerler de, vilayet de..
Gençler bir "Spor Komitesi" kursa, kolları sıvasa, inanın o saha eylüle yetişir..
Ama oturur da devletten beklersen, kimbilir daha kaç yıl beklersin..
Adnan Polat'a da bir selam sarkıttı, Çaldıranspor kaptanı ve futbolcuları.. Özhan Başkan Çaldıran köylerinden birine okul yaptırmış.. Çaldıranspor da, Adnan Başkan'dan malzeme yardımı istiyor.. Forma, eşofman, ayakkabı.. Hani maçlardan sonra tribünlere atıyorlar ya futbolcular.. "Biraz da bize atsınlar" dediler.. Elçiye zeval olmaz.. Adnan Polat doğulu üstelik. Yani damdan düşenlerden.. Bakalım halden bilecek mi?.
Çaldıran'ın Kültür Parkı içinde bir spor alanı yapmışlar, okul kullansın diye.. Parkı gezerken baktım ilkokul öğrencileri oynuyorlar.. Başlarında da hocaları.. Yanlarına gidip 15 dakika izledim çocukları.. Hayır.. Spor kıyafeti hak getire.. Okul elbiseleriyle oynuyorlar.. Bir yanda basketbol.. Bir yanda voleybol.. Ama topları dandik.. Basket topu yok.. Voleybol topu dedikleri, rüzgarda uçuyor, balondan az öte bir şey..
Hocaları "Hıncal ağabey, okul var, tesis var, ama top yok.. Kendi imkânlarımızla bunları bulabildik ancak" dedi..
İşte benden duyuru.. Çaldıran okullarına top, bu miniklere spor kılığı yollayacak bir spor firması, ya da İstanbul'a taşınmış hali vakti yerinde bir Çaldıranlı adamı yok mu?..
Hadi bakalım.. Devlette sıranın Çaldıran'a gelmesini bekleme yerine, millet kolları sıvasın bu defa.. Millet geçsin devletin önüne..
"Devlet yapmazsa, millet yapar" dedirtsinler, Çaldıran'a..