kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
B. Obama

Demokrat rakipler Washington'da gizlice buluştu

Demokrat Parti'nin adaylığını kaparak tarihe geçen Obama, başkan yardımcılığında adı geçen Clinton ile sürpriz bir şekilde görüştü..
ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kaybeden senatör Hillary Clinton, yarışı kazanan Barack Obama ile merakla beklenen görüşmesini yaptı. İkilinin ön seçimlerin sona ermesinin ardından ilk defa "partiyi birleştirecek tedbirleri görüşmek üzere" gizlice buluştuğu ileri sürüldü. İki senatörün ofisinden yapılan açıklamalarda, "Clinton ve Obama, bu gece verimli bir toplantı yaparak, kasımdaki başkanlık seçiminde başarıya ulaşmak için yapılması gereken önemli işleri ele aldı" denildi. CNN televizyonu, Obama'nın Clinton'un Washington'daki evine gittiğini öne sürdü.

CLINTON AYRILIYOR
Toplantıda, Hillary'nin seçime Obama'nın yardımcısı olarak girmesinin ele alınılıp alınmadığı öğrenilemedi. Obama'nın üzerinde, Clinton'ı yardımcısı olarak alması konusunda baskı bulunurken, siyah senatörün buna pek istekli olmadığı haberleri medyada yer almıştı. New York Senatörü Clinton'ın bugün yarıştan çekilerek siyahi rakibine desteğini açıklayacağı öne sürüldü. Bu arada Obama'ya bir dönem para toplamak için kampanyalara katılan bir çalışanı, haksız kazanç sağlamaktan suçlu bulundu. Obama ise Tony Rezko ile bağlarını çok önce kestiğini söyledi.
Haberin fotoğrafları