kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu...

GAP uçağı römorköre çarptı
Cumhurbaşkanlığı'na ait GAP uçağı hangardan çıkartılıp aprona götürülürken römorköre çarptı. Kazada GAP uçağının ön bölümünde hasar oluştu. İddiaya göre, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı Türkmenistan'a götürmek üzere hangardan çıkartılmaya çalışılan GAP uçağını çeken römorkör yanlışlıkla piste girdi. Römorkör sürücüsü araç yoluna dönmeye çalıştı. Bu sırada uçağı çekmek için kullanılan çelik halat kırıldı. Bunun üzerine uçak, hızla kendisini çeken römorköre çarptı.
Göksel ÇAĞLAV - Olcay AYDİLEK

Zihni Çakır tutuklandı
Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan yazar Zihni Çakır, Ankara 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde süren bir dava ile ilgili olarak hakkında çıkartılan yakalama emri nedeniyle tutuklandı. Çakır'ın, Ankara 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde, ''Kooperatif Kanunu'na muhalefet'' suçlamasıyla yargılandığı, söz konusu mahkemenin, Çakır hakkında yakalama emri çıkarttığı belirtildi.
AA

Solingen ödülü mağdur Türk'e
Solıngen kentinde 29 Mayıs 1993'te aşırı sağcıların evlerini kundaklaması sonucu 5 aile ferdini kaybeden Genç ailesi adına bu yıl ilk kez "Genç Ödülleri" verildi. Türk-Alman Sağlık Vakfı tarafından iki yılda bir verilecek olan bu ödüllerin ilk sahipleri Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma ile Ludwigshafen'deki kundaklama olayı mağduru Kamil Kaplan oldu. Anma etkinliğinde konuşan Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, bu etkinlikte toplanma nedeninin Solingen'de yaşanan insanlık ayıbı olduğunu vurguladı.
AA