kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık Turu

Kola çocuğu hiperaktif yapıyor
İngiltere'deki Sheffield Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre kolada bulunan E211 maddesinin, çocukların çok fazla hareket etmelerine neden olduğu tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen firma, içecekte bulunan E211 maddesini en kısa zamanda geri çekeceklerini açıkladı. Uzmanlar ebeveynleri, çocukları asitli içecekleri tüketirken dikkatli olmaları konusunda uyardı.
DIŞ HABERLER

Kadınların 10 yılı diyetle geçiyor
İngiltere'deki The King's Üniversitesi'nin 18 ile 70 yaş grubunda yaptığı araştırmaya göre, kadınların zayıflamak için yaptıkları diyet ömürleri içinde toplam 10 yılı buluyor. Araştırmada kadınların ömürleri boyunca aşağı yukarı 104 diyete başvurdukları ortaya çıktı. Araştırmayı yürüten Dr. Glenn Wilson, kadınların beslenmelerine ve vücutlarına çok dikkat ettiklerini söyledi.
DIŞ HABERLER

İş kazaları 11.00-12.00 arası oluyor
Almanya'da 74 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, iş kazalarının en fazla saat 11.00 ile 12.00 arasında yaşandığı, bunun nedeninin "konsantrasyon" eksikliği olduğu ifade edildi. Çalışanlar bu saatlerde, aralıksız çalıştıkları için yorulup, dikkatsiz davranmaya başlıyor. Uzmanlar, çalışanların sabah işe başladıktan sonra, öğle tatili vaktine kadar kısa bir ara vermelerini tavsiye etti.
DIŞ HABERLER