kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kadına el kaldıran karşısında beni bulur

HAYATİ GÖK - MAGAZİN
'Parmaklıklar Ardında'nın kadın mahkumları döven sert gardiyanı Ogün Kaptanoğlu: "Sebebi ne olursa olsun, kadına el kaldırmak ahlaksızca bir şey... Kadına şiddet uygulayana ben de aynı şekilde karşılık veririm"..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kadına el kaldıran karşısında beni bulur
atv'nin sevilen dizisi 'Parmaklıklar Ardında'nın kuralcı ve sert gardiyanı Cengiz'i canlandıran Ogün Kaptanoğlu performansıyla göz dolduruyor. Dizide, özellikle kadın mahkumları dövdüğü sahnelerle adından söz ettiren Kaptanoğlu, "Gerçek hayatta bir kadına kesinlikle el kaldırmam. Kadına şiddet uygulamak çok ahlaksızca bir şey... Sebebi ne olursa olsun" diyor...

* Gardiyan Cengiz diziye sonradan girmesine rağmen güzel tepkiler alıyor...
Seyircinin kafasında Cengiz ile ilgili çok fazla soru işareti oluştu. Herkes Cengiz'in Ankara'dan gönderilmiş bir müffetiş, gizli bir ajan olabileceğini düşünüyor. Şu ana kadar çevremden ve internetten aldığım yorumlar böyle. Cengiz kuralcı, kitaba, nizama uyan bir karakter. Bundan sonraki bölümlerde ayrı bir dünyası olduğunu, insancıl yanlarının olduğunu göreceğiz. Cengiz ile ilgili çok fazla süpriz olacak.

BEN DE KURALCIYIM
* Dizilerde sert karakterleri canlandıranlar dışarıda izleyiciden olumsuz tepkiler alıyor. Size gelen tepkiler nasıl?
Aşırı tepkiler almıyorum. Sadece beni yolda gördüklerinde 'Mahkumlara bu kadar kötü davranmayın' diyenler oluyor. Ben de onlara 'Haketmeseler yapmam' diyorum. Aliye cezaevi müdüresini esir alıyor, dövüyor. Başgardiyan olarak da Cengiz bunun cezasını vermekle yükümlü bir karakter.

* Cengiz kuralcı, emirlere uyan bir karakter. Peki siz gerçek hayatta nasılsınız?
Birbirine paralel giden, katı ve olmazsa olmaz dediğim kurallarım var. Sonuçta Türkiye'de yaşıyoruz. Türk toplumunun bize vermiş olduğu örf ve adetlerimiz var. Kurallar aşıldığı zaman ailemde, özel hayatımda ve toplumsal olaylarda tepkimi her zaman gösteririm.

* Bir projeye sonradan dahil olmanın zorlukları vardır. Siz yaşadınız mı?
Çevremdeki insanlarla kolay adapte olabilen sosyal bir insanım. Buraya geldiğimde ekip çok yakın davrandı. Bir projeye sonradan katılamanın handikapları vardır. Ben bunu yaşamadım. Tanıştıktan sonra geldiğimiz gün çalışmaya başladık sonrada iyice samimi olduk.

* Dizide mahkumları dövme sahneleriniz de var... Gerçek hayatta hiç bir kadına şiddet uyguladınız mı?
Asla.... Bir kadına kesinlikle el kaldırmam. Bazı özel ilişkilerimde kaldırmak istediğim zaman oldu. Ama böyle bir şey yapmam mümkün değil. Kadına el kaldırmak çok ahlaksızca bir şey. Sebebi ne olursa olsun. Kadına şiddet uygulayana ben de şiddet uygularım.

BERAY SOPAYI HAKETTİ
* Bu sahneleri çekerken kadınların antipatisini kazanırım diye tedirgin oldunuz mu?
Yok, olmadım. Cengiz, Beray'ı firar ettikten sonra dövüyor. Dövmesinin sebebi, Beray'dan hoşlanmaması ya da ona bir kin beslemesi değil, elbette... Beray, kaçışı sırasında başka bir mahkumun ölmesine sebep oluyor. İşin içinde firar olunca, olay Cengiz'in görev sınırlarına giriyor. Burada Cengiz'in kuralcı tarafı daha ağır basıyor. Masum bir insanın başka bir insan yüzünden ölmesi Cengiz'i çıldırtıyor. Beray sopayı haketmişti bence. (gülüyor)

* Projede bu kadar çok kadınla birarada çalışmanın zorlukları oluyor mu?
On dört bayan oyuncumuz olmasına rağmen üç tane erkek oyuncumuz var. Zorluk yaşamıyoruz. Hepimiz arkadaşız, dostuz. Sette profesyonel olduğumuz kadar setin dışında da profesyonel arkadaşlığımız oluştu. Ama zaman zaman, bir erkek olarak bu kadar bayanın içinde olmak insanı yoruyor. Aynı otelde kalıyoruz. Zaten yorulduğum zaman da kendimi sulara atıyorum. Gidip, dalış yapıyorum. (gülüyor) Onların benden erkek olduğum için çekindikleri taraflar var. Tabii ki, benim de onların yanındayken toparlanmam gerekiyor. Bu bizim ailelerimizden gelen bir terbiyedir.