kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ekip otosunda rüşveti kör noktaya getirdiler

Orhan YURTSEVER SABAH
Rüşvet gerekçeşiyle 10 yıla kadar hapsi istenen iki polisin, rüşveti engellemek için ekip otolarına yerleştirilen 4 kameranın yönlerini değiştirip lens ayarlarını bozduğu anlaşıldı..
Fas uyruklu bir kişiden para istediği iddia edilen 2 polis memurunun, kullandıkları ekip otosuna "rüşvetin önlenmesi için" konulan 4 kameranın yönlerini ve lens ayarlarını bozup kayıt yapmasını önlediği anlaşıldı. İki polis memuru için 10 yıla kadar hapis isteniyor. İstanbul Fatih'te 27 Nisan 2008 günü Faslı Muhammed Takidin'in pasaportunu inceleyen polis memuru, pasaportun sahte olduğunu iddia etti.

PARAYI AZ BULDULAR
Bu sırada Takidin'in daha önceden ismen tanıdığı polis memuru . H. Ç. de araca gelerek şoför koltuğuna oturdu. Polisler pasaportun sahte olduğu iddiasını tekrarlayarak işlem yapmamak için 5 bin dolar istedi. Yanında para olmadığını belirten Takidin, telefonla "Cezayirli Ali", "Cemal" ve "Iraklı Serdar" adlı arkadaşlarını arayarak para istedi. Ancak bir araya getirdiği bin 300 Euro ve 200 YTL'yi az bulan polisler 500 Euro daha getirdiği takdirde pasaportunu alabileceğini söyleyerek cep telefon numarasını aldı ve bir süre araçla gezdirdikten sonra şahsı Aksaray'da bıraktı. Takidin de bir gün sonra Fatih Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikâyetçi oldu.

NUMARASI TORPİDODA
Emniyet yetkilileri durumu savcılığa bildirirken, 29 Nisan'da gözaltına alınan polis memurlarıH. H. Ç. ve H. A. suçlamaları kesin olarak reddetti. Muhammed Takidin'in parayı aldığı arkadaşları ise rüşvet olayını doğrulayan bir ifade verdi. İncelemeye alınan ekip otosunun torpido gözünde ise üzeri karalanmış olarak Takidin'e ait cep numarası tespit edildi. 4 kameradan araç içini gösterenin yere doğru eğilip kör noktaya, yan kapıları gösteren 2 kameranın yukarıya çevrildiği, aracın önünü gösteren kameranın ise lens ayarının bozuk olduğu anlaşıldı. Takidin'in pasaportu ise bulunamadı. "İrtikap" suçlaması ile 5 yıldan 10 kadar hapsi istenen polislerdenH. H. Ç. tutuklandı, H. A. ise tutuksuz yargılanacak.
Haberin fotoğrafları