kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esra Oflaz Güvenkaya, kızının ismini 'Bektaşi' koyacağını düşünen annesini bu düşünceden zor vazgeçirmiş

Bebeğim doğduğunda tanrısal aşkı hissettim

Esra Oflaz Güvenkaya iki aylık kızı Almila Su'nun hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı: Doğduğunda insanüstü bir aşk hissettim. Evlenince eşim önemliydi şimdi kızım öncelikli!..
'Hayatımda evlilikti, çocuktu diye hayallerim olmamıştı ama evlendikten üç sene sonra spontane bir şekilde kocamdan çocuk yapmak istedim' diyor MTV ve Nickelodeon Türkiye kanallarının sahibi Esra Oflaz Güvenkaya... İki ay önce doğan kızı Almila Su'nun yaşamını büyük ölçüde değiştirdiğini söyleyen Güvenkaya, bu yeni döneme uyum sürecini Şamdan Plus dergisinden Gülru İncu'ya anlattı.

* Anne olduktan sonra hayatınızdaki en dramatik değişiklik ne oldu?
Dramatik değişiklik derken ben tamamen değiştim aslında! Herhalde en dramatik değişiklik budur. Sevgi kavramım değişti. Hayatımda evlilikti, çocuktu diye hayallerim olmamıştı hiç... Evlendikten sonra da bir an önce çocuğum olsun diye düşünmemiştim. Üç sene sonra her şey spontane gelişti, eşimden bir çocuk yapmak istedim. Doğumu epidural sezaryenla yaptım ve bebek çıkar çıkmaz o anda gördüm. Almila Su'nun doğumuyla beraber önceliklerim de değişti. Daha önce kariyerim, işim benim için önemliydi. Evlenince eşim ama şimdi kızımın da olmasıyla bütün önceliklerim ona yöneldi.

İSMİ BEKTAŞİ DEĞİL!
* Peki tam doğduğu anda neler hissettiniz?
Daha tanrısal bir aşk hissettim açıkçası, yani normal bir aşk değil, insanüstü bir aşk... 'Tamam' dedim, benim aşk çocuğum geldi. Her geçen gün de o sevgiyi inanılmaz bir boyutta hissediyorum. Kalbim onun için çarpıyor. Taşan bir mutluluk hali yani...

* İsimlerin insanların karakterini hatta kaderini bile belirlediği söylenir ya, kızınızın ismini kim seçti?
Şimdi benim meşhur bir ruhani tarafım var. Ben eski hayatlarımdan birinde Bektaşi olduğuma ve bu Bektaşi ruhumun bugünlere kadar uzandığına inanıyorum. Yine kendi inançlarıma göre kızımın da aynı Bektaşi kolundan geldiğini ve tanışıklığımızın olduğunu düşünüyorum. Böyle telepatik bir ilişki olmuştu kızımla aramızda doğmadan önce ve ben bir Bektaşi ismi koymak istedim ama kolay bir şey değil bu tabii. Başladık aramaya... Annemler soruyor "Ne koymak istiyorsun?" diye, "Ben dedim ki Bektaşi ismi koyacağım." Annem de zannetmiş ki, ben kızıma 'Bektaşi' diyeceğim. Bana diyor ki "Bektaşi kızım gel, bir tuhaf oldu bu şimdi." Onu sakinleştirene kadar canım çıktı.

* Almila'nın anlamı ne?
Almila 'Kutsal Amaç' demek, ben hem tınısını, hem de anlamını çok beğendim. "Almila olsun ismi" dedim. Ardından da su gibi duru, berrak olsun kızım diye 'Su'yu ekledim. Almila Su oldu.

İKİNCİ ÇOCUĞA DAHA VAR!
* Eşiniz babalığa alıştı mı?
Eşim çocuk yapmamızı çok istemesine rağmen "Ben görmeden inanmam" diyordu. Son güne gelince "Doğacak artık, nasıl hissediyorsun?" dedim, "Dur, ben göreyim de" dedi fakat hastanede inanılmaz heyecanlıydı. Doğum esnasında doğuma girmedi. Fotoğrafçı fark ettirmeden resimlerini çekmiş. Kızını ilk kuvezin içinde gördüğü an yüzünde inanılmaz bir mutluluk ifadesi vardı.

* Anne olmanız iş hayatındaki Esra Hanım'ı nasıl etkiledi?
Ben normalde çok mükemmeliyetçi bir insanım ama doğumdan sonra arkadaşlarımı çok daha rahat yönlendirebiliyorum. Toleransım kesinlikle arttı, bir de eskiden gözümde çok büyüyen şeyler artık o kadar da büyümüyor yani önem derecesi hafifledi. Belki sonra değişir, bilmiyorum ama şu anda öyle...

* Gerçi çok erken belki ama ikinci çocuk planlar dahilinde mi?
Daha önce düşünmedim tabii bunu; biri bile düşünmediğim için... (Gülüyor) ama Almila Su doğduktan sonra yanına kardeş istemekten de değil de, ben o kadar büyük bir aşk yaşıyorum ki kızımla, hamileliğim de birazcık zor bir hamilelikti, hani o hamilelik süreci gözümde büyümese hemen bir tane daha yapabilirim ama hamilelik beni düşündürüyor. Biraz zaman geçsin, Belki 40'ından sonra...
Haberin fotoğrafları