kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yunanistan’a üçüncülük getiren Kalomira, seksi danslarıyla büyük alkış aldı.

Her ülke kendi dostuna oy verince ciddiyeti kalmadı!

Mor ve Ötesi'nin yedinci seçildiği 53. Eurovision Şarkı Yarışması oylamalarına Times'tan tepki geldi: Ülkeler üç bloka ayrılmış ve her ülke kendi dostuna puan veriyor. Eskiden şarkılar önemliydi ama artık işin ciddiyeti kalmadı..
İngiliz Times gazetesi, cumartesi gecesi Belgrad'ta yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nı ağır bir dille eleştirdi. Artık ülkelerin eski ilgi ve ciddiyetlerini göstermediğini yazan gazete, "Yarışmada kukladan bir hindi vardı. Artık bu bile yarışmanın ne derece dikkate alınmadığının bir göstergesi" yorumunu yaptı.

ÜLKELER ÜÇ BLOKA AYRILDI
Gazete; en büyük tepkiyi 'blok oylama' ismini verdiği tarihi ve kültürel yakınlığı olan ülkelerin birbirlerine oy vermesine gösterdi. Eurovision'u eleştiren gazetede "Sanki Doğu Avrupa, Batı Avrupa'yı tamamen ortadan kaldırmaya ve tüm tarihi tepkisini göstermeye çalışıyor" denildi. Times eleştirdiği ve üç blok halinde toplandıklarını iddia ettiği Avrupa ülkelerini şöyle özetledi: "En kalabalık blok Balkan Blok'u (Türkiye, Arnavutluk, Yugoslavya'dan ayrılan diğer küçük ülkeler ve Macaristan), Doğu Blok'u (Rusya, Polonya ve Ukrayna'nın başını çektiği doğu bloğu ülkeleri), Batı Blok'u (Sayıları az ve birbirlerine destekleri sınırlı Batı Avrupa ülkeleri)..."

YARIŞMA AMACINDAN SAPTI

Gazete, bu bloklardaki ülkelerin en yüksek puanları kendi bloklarındaki ülkelere verdiğini, bu nedenle de diğer bloklarla bir yakınlaşma içine girmediklerini belirtti. "Yarışma ilk ortaya çıktığında herkesin tek bir amacı vardı en iyi şarkıyı söyleyeni seçmek. Şimdiyse herkes kendi dostuna oy veriyor" diye yazdı.