kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Farklı tiplere bürünmek benim için heyecan verici

Bob Dylan ya da I. Elizabeth'i canlandırırken kılıktan kılığa giren, yakında üçüncü çocuğunu kucağına almaya hazırlanan Cate Blanchett, güzelliğiyle de yıllara meydan okuyor. Filmlerde kılık değiştirmek için ağır makyajlara maruz kaldığını söyleyen güzel yıldız, günlük hayatında makyajdan uzak duruyor ve cildine büyük özen gösteriyor. Düzenli olarak nemlendirici kullandığını söyleyen Blanchett, makyaj yapması gerektiğinde ise sadece hafif bir bronzlaştırıcı, far ve maskara kullanmayı tercih ediyor. (In Style)

Cilt renginize hangi tonların gittiğini iyi öğrenin
"Sarışınlık gerçekten çok zor. Fakat doğru tonunuzu bulur ve doğru makyajı yaparsanız, çok da güzel görünmenizi sağlar. Ben artık bunu başarıyorum."

"Cate'e hem yumuşak hem de dramatik makyaj çok yakışıyor. Hangisini yapacağımıza ise gideceği yere ve giyeceği kıyafete göre karar veriyoruz."
Makyaj uzmanı Pat McGrath

Birkaç saat içinde değişiyorum
"Birkaç saat içinde bir görünümden bambaşka bir görünüme girebiliyorum. Örneğin sette bir karakteri canlandırırken makyajım da saçım da çok farklı görünürken, akşam bir davete giderken bambaşka bir görünüme bürünebiliyorum. Ama farklı kıyafetler giyip, farklı siluetlere bürünmeyi çok seviyorum."

'Elizabeth: The Golden Age'in Londra ve Madrid galaları için, pembe tonlarında sade bir ruj ve allık kullandım. Çünkü Cate daha hamileliğinin ilk aylarını yaşıyordu ve ben de onun taze ve genç görünümünü korumak istedim." Makyaj uzmanı Mary Greenwell

Kıyafetinizi, saçınız ve makyajınızla tamamlayın
"Bu, Yves Saint Laurent imzalı kıyafet o kadar güçlüydü ki, görünümümü dengeleyecek bir şeyler yapmak istedim ve gözlerimi siyaha boyadım."

Elbisenin hakkını vermek isterim
"Hangi aksesuvarı kullanacağıma, saçımı nasıl yapacağıma kıyafetime göre karar veriyorum. Örneğin bu fotoğraftaki, boynuma kadar gelen bu Versace elbisenin hakkını vermek için saçımı toplamayı tercih ettik."

"Cate saçının sağlıklı ve güzel görünmesini ama aynı zamanda yapılmamış gibi, doğal durmasını ister. Bu nedenle ben de saçını yaptıktan sonra son işlem olarak fırçayla tararım."
Saç uzmanı Sam McKnight

Hava durumuna göre makyaj
"Nasıl giyineceğime, nasıl makyaj yapacağıma genelde hava durumuna göre karar veriyorum. Ama aklıma bir şey koyduysam, o gün havanın nasıl olduğu hiç ama hiç umrumda olmuyor."

Film makyaj uzmanı Morag Ross
"Cate'in kedi gözlerini iyice ortaya çıkarmak için, takma kirpik kullanmayı seviyorum. Çok sevdiğimiz takma kirpikleri, Katherine Hepburn'ü oynadığı 'The Aviator' ve yeni filmi 'Indiana Jones'ta da kullandık."
Haberin fotoğrafları