kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Tişörtler '7 Çok Geç' için...

Tüm dünyanın; sağlıklı, mutlu ve birbirini anlayan, anlamaya çalışan insanlarla dolu olması için, en başta insanın iyi bir eğitim alması gerektiği hep söylenir. Bu anlamda yürütülen birçok proje var ve daha da olması gerektiğine inanıyorum. Her şeyden önemlisi; yeni nesillerin daha da bilinçli yetişmesi için yapılması gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda çalışan kurumlardan biri de, kısaca AÇEV olarak bildiğimiz 'Anne Çocuk Eğitim Vakfı'... AÇEV, 2005 yılından beri '7 Çok Geç' adında bir kampanya yürütüyor.

GÖREV ANNE-BABANIN
İnsanın zihinsel, duygusal ve bedensel gelişiminin büyük bölümü 0-6 yaş arasında tamamlanıyor. Çocukların bu dönemlerinde, ilk eğitimcileri olan anne-babalarına büyük sorumluluklar düşüyor. İşte bu konuda yeterince bilinçli olmayan anne-babalar; çocuklarının gelişimini, geleceğini olumsuz etkiliyor. İnsan beyninin önemli bir bölümü, 4 yaşına kadar tamamlanıyor ve bu dönemde öğrenme çok hızlı gelişiyor. Zeka ve davranışı belirleyen beyin gelişimi, çevresel şartlardan fazlasıyla etkileniyor. İşte bu amaçla, 0-6 yaş arası erken çocukluk eğitiminde, devlete olduğu kadar sivil toplum örgütlerine de sorumluluk düştüğüne inanan AÇEV, uzun yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı ile akademik alanda çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalardan biri de '7 Çok Geç' kampanyası... Bu kampanya kapsamında; bir dizi konferanslar, iletişim ve tanıtım çalışmalarının yanı sıra kampanyaya gelir sağlamak amacıyla tişört projesi de gerçekleştiriliyor. 2003 yılından bu yana Atıl Kutoğlu, Ayşe ve Ece Ege, Rıfat Özbek, Cemil İpekçi, Günseli Kato, Yazbükey ve Arzu Kaprol'un desteklediği projenin tişörtlerini bu yıl ise ben tasarladım. Her şeyden önce, büyük keyifle bir parçası olduğum projenin amacına çok inanıyorum. İlerlemesi, daha çok kitlelere ulaşması için elimden geleni bu yıl ve ilerleyen zamanlarda da yapmaya çalışacağım. Geçen ocakta Paris Haute Couture Haftası'nda sunduğum 2008 yaz koleksiyonumda kullandığım iki desenden yol çıkarak tasarladığm iki farklı modeldeki tişörtler, Marks&Spencer mağazalarında satılıyor.

EĞİTİM ŞART...
Günümüzde, toplum yaşamındaki birçok sorunun altında eğitimsiz insan faktörünün yattığını biliyoruz. İyi ve doğru eğitilmiş insanlarla, insanlığın geleceğinin çok farklı olacağına, barış ve huzur içinde yaşayacağımıza inanıyorum. Bu amaçla yapacağımız her küçük hareketin, yapacağımız her türlü katkının, biraz da olsa sorumluluk almanın; çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğine karşı bir insanlık görevi olduğunu düşünüyorum.