kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül'den Japonya'ya "tarihi" ziyaret

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4-8 Haziran günlerinde Japonya'ya resmi bir ziyarette bulunacak. Japonya'yı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül onuruna Japon İmparatoru ve İmparatoriçe bir öğle yemeği verecek.

Japon Dışişleri Bakanlığı, bir açıklama yaparak Abdullah Gül'ün 4-8 Haziran günlerinde ülkeye yapacağı resmi ziyareti duyurdu.

Bakanlık açıklamasında Gül ve eşi Hayrünnisa'nın ziyareti sırasında Japon İmparatoru ve İmparatoriçe'yi ziyaret edeceklerini ve İmparator ve İmparatoriçe'nin Gül ve eşinin onuruna bir öğle yemeğini vereceği belirtildi.

Abdullah Gül'ün ayrıca Japon Başbakanı Yasuo Fukuda ile de görüşeceği kaydedilen açıklamada Tokyo'da Türkiye-Japonya İş Konseyi toplantısının yapılacağına dikkat çekildi.

Bu arada, Hayrünnisa Gül'ün, "Japonya ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerinin bir anıtı olan Wakayama'daki Kushimoro'yu ziyaret edeceği"ne de dikkat çekildi.

Japon Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Japon hükümeti, bir Türk Cumhurbaşkanının ilk resmi ziyareti olacak ve Japonya ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki dostane ilişkileri daha da güçlendirecek, Cumhurbaşkanı ve Bayan Hayrünnisa Gül'ün ziyaretini olumlu karşılıyor" denildi.

(ANKA)