kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sigara yasağından en çok eğlence esnafı etkilendi

Yeni Haber
Beş kişiden daha fazla şahsın bulunduğu ortak kullanım alanlarında sigara içilmesinin yasaklanması en çok eğlence esnafını etkiledi. Esnaf sigara yasağı ile işlerinin yüzde 50 azaldığını söyledi. İnternet kafe ve playstation salonları gibi gençlerin uğrak yeri olan kafeler sigara yasağının ardından tercih edilmez duruma geldi.

Yalova'da playstation ve internet kafe sahipleri sigara yasağına kendilerinin de destek verdiklerini, ama yasağın en çok kendilerini etkilediğini savundu. Yıllardır playstation salonu işletmeciliği yapan Fuat Kuruçim sigara yasağının uygulamaya başladığı tarihten itibaren işlerinin yarı yarıya azaldığını belirtti. Gençlerin eğlence salonlarına gelip günün stresini attıklarını vurgulayan Kuruçim; "Sigara yasağını bizler de destekliyoruz ama yasak en çok bizim işlerimizi etkiledi.

Gençler playstation salonuna gelerek günün yorgunluğunu ve stresini atmaya çalışıyor. Sigara yasağı uygulanmaya başladığından beri müşterilerimiz gelmez oldu. Gelenler de oyunlarını yarıda bırakarak dışarıda sigara içiyor. Birkaç saat oturacakları yerde yarım saatte kalkıp gidiyorlar" dedi.

CİHAN