kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çiller'in "hayır" cevabı DP'lileri üzdü

CHA
Yeni Haber
Eski Başbakan Tansu Çiller'i tekrar siyasete döndürmek için kendisiyle görüşen partililer, görüşmeden üzgün ayrıldı.

Türk halkında Tansu Çiller'in siyasete dönmesi beklentisi oluştuğunu vurgulayan DP'li yetkililer, "Parti tabanı şiddetle Tansu Hanım'ı talep ediyor ama artık söylenecek bir şey yok." ifadesini kullandı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcıları ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi 7 kişiden oluşan bir heyet, Eski Başbakan Tansu Çiller ile yeniden siyasete dönmesi talebiyle bir görüşme yaptı.

Çiller'in Yeniköy'deki yalısında yapılan görüşmeye DP Genel Başkan Yardımcıları Nevzat Ceylan, Turan Güven, Necati Yönder, Harun Akın, Erdoğan Sezgin ve GİK Üyeleri Mustafa Eraslan ve Melike Elitaş katıldı.

Görüşme sonrasında Çiller'in aktif siyasete geri dönme çağrısına verdiği "red" cevabı partilileri üzdü. Çiller ile çok uzun süren bir görüşme yaptıklarını ve aile için bu görüşmenin detaylarını açıklamalarının doğru olmayacağını dile getiren DP GİK Üyesi Mustafa Eraslan, basın mensuplarının "Çiller'in teklifinize olumsuz yanıt vermesi sizi üzdü mü?" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: "Elbette herkesin üzüldüğü gibi biz de üzüldük. Türk halkında ciddi bir beklenti vardı Tansu hanım adına ama, tabi kendi görüşüne de saygımız var, söylenecek bir şey yok. Süleyman bey genç Genel Başkanımız ama bizim partinin tabanı şiddetle Tansu hanımı talep ediyor. Talepleri ilettik, tabanın sesini getirdik. Olumlu bir karar alamadık üzgünüz ama dünyanın sonu değil."

DP adına son derece önemli bir görüşme yaptıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Necati Ceylan ise Çiller'le yaptıkları yaklaşık 1,5 saatlik görüşmede Genel Başkanları Süleyman Soylu'nun taleplerini ilettiklerini dile getirdi.

Çiller'e Soylu'nun "Eğer gelmek istiyorsa Olağan Üstü Kongre yapmak suretiyle hemen Tansu Çiller'i Genel Başkanlığa seçebiliriz." talebini ilettiklerini aktaran Ceylan, "Hepimizi tek tek dinledikten sonra görüşlerini belirtti. Verdiği mesajı siz de dinlediniz." şeklinde konuştu.

Genel Başkan Soylu'nun genç yaşta büyük bir fedakarlık göstererek koltuğunu devretme kararı aldığını belirten Ceylan, bunun Türk demokrasi tarihine yazılacağını aktardı.

Yapılan görüşmede Çiller'in Soylu'ya verdiği desteği yinelediğini belirten Ceylan, "Sayın Çiller'in vereceği destekle bu Kırat tekrar eski gücüne kavuşacaktır. İnşallah bundan sonra Türkiye'nin bu zor gününde geçmişte olan hatalar tekrar edilmeyecek şekilde Türkiye'nin gündemine Demokrat Parti oturacaktır." diye konuştu.