kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şahin: Youtube'daki ses kayıtları için işlem yapamam

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, başta eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç olmak üzere, bir çok kişinin youtube adlı video paylaşım sitesinde yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili olarak, kayıtları yayınlamanın suç olduğunu ancak bu konuda hiçbir işlem yapamayacağını bildirdi.

Bakan Şahin, CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in "dinleme ve ifade özgürlüğü" ihlaline ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bazı kimselerin konuşmalarının kayda alınıp youtube'da yayınlanmasının suç olduğunu belirten Şahin ancak hiçbir işlem yapamayacağını bildirdi.

Bakan Şahin, Özyürek'in, "Bu ses kayıtları kimler tarafından yapılmış ve yayınlanmak üzere youtube internet sitesine ulaştırılmıştır?", "Bu yayınları izleme ve kayda alma konusunda uzman olan kuruluşlarımızda yuvalanan bazı tarikatların AKP'ye karşı olduğunu düşündükleri kişileri yıpratma gayreti içinde olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorularını ise yanıtsız bıraktı.

CHP'li Özyürek, Bakan Şahin'in bazı kimselerin konuşmalarının kayda alınıp youtube'da yayınlanmasının suç olduğunu ifade etmesine karşın, hiçbir işlem yapamayacağına tepki gösterdi ve "Bu durumda insanların haberleşme özgürlüğünün ihlal edilmesinin yaptırımsız kaldığı ortaya çıkmaktadır. Adalet Bakanı, özellikle, bu tip dinlemelerin hangi kurumlar tarafından yapılabileceği ve bazı kurumlarda tarikatlaşma olduğu konusundaki sorularımızı cevapsız bırakmıştır" dedi.

(ANKA)