kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kuraklık ve biyoyakıt nedeniyle artan gıda krizi Çin, ABD, Suudi Arabistan gibi ülkeleri başka ülkelerde tarla arayışına itiyor. SABAH önceki gün konuyu sayfalarına taşımıştı.

Türkler de Bulgaristan sınırında tarla avında

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Gıda krizinin çözümü için dünya gözünü Ukrayna, Rusya, Sudan ve Türkiye'nin verimli topraklarına dikerken Türkler yıllardır Bulgaristan tarlalarında üretim yapıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkler de Bulgaristan sınırında tarla avında
Gıda güvenliğini sağlamak için küresel düzeyde atağa kalkan uluslararası yatırımcıların gözde ülkeleri Ukrayna, Rusya, Sudan, Türkiye. Suudi sermayesi geleceğe dönük arayışlar kapsamında Türkiye'de tarımsal üretim planlarken Türk iş dünyası yıllardır Bulgaristan'da arazi kiralayıp, buğday, çeltik, ayçiçeği üretiyor. Tarım Bakanı Mehdi Eker, SABAH'a yaptığı açıklamada, "Gıda güvenliği konusu asrın gündemi. Özellikle üretim alanı sorunu olan ülkeler, gelecek kuşakları için güvenli yatırım alanları arıyor. Yabancıların Türk ortakla tarımsal yatırım yapması mümkün" dedi.

'ARAZİNİZE SAHİP ÇIKIN'
Edirne Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, komşu ülkelerde arazi kiralanarak tarımsal üretim yapılması yöntemini Türk iş adamlarının uzun süredir gerçekleştirdiğini söyledi. Yardımcı, iş adamlarının ve çiftçilerin Bulgaristan'da kiraladıkları arazilerde çeltik, buğday, kanola, ayçiçeği ürettiklerini kaydetti. Bulgaristan'da şirket kurararak arazi alan işadamları da bulunduğunu belirten Yardımcı, "Doğrusu ben de düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlar da var" dedi. Yardımcı, çiftçilere de bir çağrıda bulunarak, "Aman arazilerinize sahip çıkın. Önümüzdeki yılların yıldızı tarım olacak" mesajı verdi.
Haberin fotoğrafları