kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Yapı Kredi'nin net kârı ikiye katlandı
Yapı Kredi Bankası'nın ilk çeyrek net konsolide kı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 108 artışla 447 milyon YTL oldu. Bankadan yapılan açıklamada, Yapı Kredi Yönetim Kurulu'nun büyüme stratejisini daha da güçlendirmek üzere tüm hissedarlarına 920 milyon YTL nakit sermaye artışı çağrısında bulunma kararı verdiği ve banka sermayesini 4.35 milyar YTL seviyesine yükseltecek artırıma, Yapı Kredi'nin ana hissedarı Koç Finansal Hizmetler'in payı oranında (yüzde 81.8) katılımını onayladığı belirtildi. İlk çeyrek rakamlarının bankanın hızlı şubeleşmeye dayalı büyüme ve verimliliği odak alan stratejisinin başarılı sonuçlar verdiğini belirten Yapı Kredi Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, "Yapı Kredi olarak 2008'e güçlü girdik, liderlik hedefimize biraz daha yaklaştık" dedi.

Halkbank ilk çeyrekte 301 milyon lira kâr etti
Halkbank'ın ilk çeyrekteki net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26.6 artarak, 301 milyon YTL'ye ulaştı. Halkbank'tan yapılan açıklamada, gerçekleşen kar artışının, bankanın 2008 için belirlediği "Bankanın büyümesini karlılık ve verimliliği koruyarak sağlama" hedefi doğrultusunda önemli adımlar attığını ortaya koyduğu ifade edildi. Halkbank'ın Mart sonu itibariyle aktif toplamı 2007 sonuna göre yüzde 10.6 artarak 44.5 milyar YTL'ye ulaştı. Banka, ilk üç ayda, toplam aktifler içindeki menkul değerler cüzdanının payını yüzde 40'ın altına geriletti. Toplam kredilerin toplam aktif içindeki payı ise yüzde 47'ye ulaştı. Banka, kredi hacmini yüzde 14.1'le sektör ortalamasının üzerinde büyüttü. Halkbank kredi hacmini 2.5 milyar YTL'nin üzerinde artışla 20.7 milyar YTL'ye yükseltti.

Vakıfbank'ın kârı 196 milyon YTL oldu
Vakıfbank'ın 2008 yılı ilk çeyrek brüt karı 253 milyon YTL, vergi ve karşılıklar sonrasında net karı ise 196,4 Milyon YTL oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman: "2007 yılında yakaladığı güçlü büyüme ivmesini 2008 yılında da sürdüren Vakıfbank'ın aktif büyüklüğü yüzde 10 artışla 46,6 milyar YTL'ye, kredileri yüzde 11,1'lik artışla 26 milyar YTL, mevduatı ise sektörün üzerinde büyüyerek yüzde 11'lik artışla 32 milyar YTL'ye ulaştı. Vakıfbank'ın aktif kalitesindeki iyileşmesi devam eden bilançosu kredi ağırlıklı büyürken, toplam nakdi kredileri 2007 yıl sonuna göre yüzde 11.1, döviz kredileri dolar bazında yüzde 14.9, gayrinakdi kredileri ise yüzde 21.3 artırılarak ülke ekonomisine sağlanan kaynak miktarı toplam 33.147 Milyon YTL'ye çıktı" diye konuştu.

Avon Türkiye, 100 ülkenin 'en iyisi' oldu
Ürünleri 100'den fazla ülkede 5.5 milyon bağımsız temsilci tarafından satılan Avon'un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Andrea Jung, markanın en prestijli ödülü "Flame"i kazanan Türkiye yönetimi ve çalışanlarıyla buluşmak için Türkiye'ye geldi. Şirketin İkitelli'deki Türkiye genel merkezi ve Gebze'deki tesislerini ziyaret eden Jung, Çırağan Palace Kempinski Hotel'de, düzenlenen kutlamaya da katıldı. Jung, şirketin en prestijli ödülünü, Avon Türkiye adına Genel Müdür Ron Griffiths'e takdim etti. Avon Türkiye Genel Müdürü Griffiths "Flame ödülünü kazanmak bizim için büyük bir başarı. Avon Türkiye çalışanlarıyla gurur duyuyorum. Yüzde yüz Avon'un sahip olduğu bir işletme olarak, 5 yıl gibi kısa bir sürede bu prestijli ödülü kazanan ilk şirketiz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları