kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İkinci Çinli otomobil markası yolda

12.05.2008
Chery'den sonra ikinci Çinli otomobil markası da geliyor. Anadolu Grubu; Isuzu, Kia, Lada ve traktör markası LS'den sonra Çinli Geely ile distribütörlük anlaşması imzaladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İkinci Çinli otomobil markası yolda
Çinli Geely'nin distribütörlüğünü alan Anadolu Grubu, otomotivdeki marka sayısını beşe çıkardı. Anadolu Grubu, otomotivde Isuzu, Kia, Lada ve Koreli traktör markası LS ile faaliyet gösteriyordu. Çinli Geely ile el sıkışan grup Mermerler Grubu'nun ithal ettiği Chery'den sonra Türkiye'deki ikinci Çinli markayı satacak. Anadolu Grubu, yeni otomobil markası için yeni bir şirket kuracak. İsminin Anadolu Motor olması beklenen şirket, grubun Kia ve Lada markalarını pazarlayan Çelik Motor'dan bağımsız olarak faaliyetlerini gerçekleştirecek. Anadolu Grubu, geçen yılın ekim ayında distribütörlük anlaşması yaptığı Geely'yi Türkiye'deki satış, satış sonrası izinlerini alabilmek için bu hafta Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvuracak. Geely'nin Avrupa Birliği standartlarına uygunluk belgesini yurtdışından alan şirket, Sanayi Bakanlığı'ndan da kısa süre içinde satış vizesi almayı bekliyor.

SATIŞ SONBAHARDA
Türkiye'nin ikinci Çinli otomobil markası unvanını alacak Geely'nin Türkiye'de satışına sonbahar aylarında başlanacak. İlk etapta Türkiye'de A ve C segmentinde yer alan modeller satılacak. Geely'nin 5 modeli bulunuyor. Araçların ismi ise iki harften oluşuyor. HQ, MR, CK, MK ve FC Çinli markanın modelleri. Anadolu Grubu ise Türkiye'de otomobil markalarında isimlerin yaygın olduğu için MR, FC yerine farklı isimler kullanmayı planlıyor. Şirket, Geely'yi iddialı fiyatlarla da Türk tüketicilerin beğenisine sunmayı hedefliyor. Şirket yöneticileri, ABS'li Geely'lerin fiyatının yaklaşık 16 bin YTL'den başlayacağını söylüyorlar. Anadolu Grubu, Geely'nin bayilik teşkilatı için şimdiden harıl harıl çalışmaya başladı. Tüm Türkiye geneline yayılmayı isteyen grup, showroom başvurularını alıyor. Çinli Geely markasına başta Anadolu olmak üzere oldukça yoğun talep olduğu belirtiliyor. Anadolu Grubu, ilk etapta 2 modelle ayda 300 adet Geely markalı otomobil satmayı hedefliyor.