kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Felipe Massa

Ferrari pistte Massa ile coştu İstanbul Park tribünleri boştu!

12.05.2008
İstanbul Park'taki nefes kesen yarışta ipi Massa göğüslerken yarışların ağustostan mayısa alınması da seyirci sayısındaki kan kaybını durdurmadı..
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Grand Prix'si, İstanbul Park'taki en sönük yarış olarak tarihe geçti. Dört yarışın 3'ünde Felipe Massa damalı bayrağı ilk gören pilot olurken tribünlerde kan kaybı sürdü. Geçen yıl, sadece 70 bin izleyicinin takip ettiği Türkiye Grand Prix'sinde bu yılki seyircinin yaklaşık 50-60 bin olduğu tahmin ediliyor. Oysa yarışın ilk yapıldığı 2005'te seyirci sayısı 110 bin olmuş, 135 bin kişinin beklendiği 2006'da da seyirci 80 bine gerilemişti. Resmi rakamın açıklanmadığı 2007'de ise seyirci sayısının 70 bin civarında olduğu yazılmıştı. Bu yıl da resmi bir açıklama yapılmazken sönük geçen yarışta tribünlerde 50-60 bin arasında seyirci olduğu tahminleri yapılıyor. Zaten düşen seyirci sayısında; yarışların ağustostan mayısta çekilmesi, yarış sonrası arapsaçına dönen trafik korkusu etkili oldu.

LOKUM YİNE SABANCI'DAN
Geçtiğimiz yarışlarda Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın ellerinden Türk lokumunu yiyen Ferrari Formula 1 pilotu Felipe Massa, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Grand Prix'inde yine birinci oldu. ABD'de bulunan Güler Sabancı, Formula 1 yarışlarını izlememesine rağmen Felipe Massa'ya lokum gönderdi. Güler Sabancı'nın ellerinden Türk lokumunu yememesine rağmen Massa, geleneği bozmadı ve yine birinciliğe ulaştı.
Haberin fotoğrafları