kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Clinton'a "çekil" çağrısı

Yeni Haber
ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adaylığı yarışında rakibi Barack Obama'nın oldukça gerisine düşen Hillary Clinton, partinin bazı kıdemli isimlerinden gelmeye başlayan "artık çekilmesi gerektiği" yönündeki çağrılara karşın, mücadeleyi bırakmamakta kararlı olduğunu açıkladı.

1972 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nın adayı olan 85 yaşındaki George McGovern, açıklamasında, Clinton'ın artık kazanma şansı kalmadığını belirterek, Hillary'den çekilmeyi düşünmesini istedi. Daha önce Clinton'ı destekleyen, ancak gelişmeler doğrultusunda tercihini Obama'dan yana değiştiren McGovern, "matematik bilimi, Obama'dan yana" dedi.

McGovern, Clinton'ın daha fazla yarışta kalmasının, Cumhuriyetçi aday John McCain ile mücadelede Demokrat Parti'yi zayıflatacağını söyledi. ABD medyasında yer alan haberlerde, Demokrat Parti'nin bazı başka kıdemli isimlerinin de perde gerisinde Clinton ile temas kurarak, artık çekilmesi gerektiği telkininde bulunduğu dile getirildi. Clinton ise çekilmesi yönündeki telkinlere direnerek, "aday kesin olarak ortaya çıkana kadar yarıştayım" dedi.

Hillary'nin, yarışı sürdüreceğinin bir işareti olarak, parasızlık çeken seçim kampanyasına kendi servetinden 6.4 milyon dolar borç verdiği dün açıklanmıştı.

En son North Carolina ve Indiana ön seçimlerinde aradığını bulamayan Clinton, başkan adayını belirleyecek delegeler yarışında, Obama'nın 150 delege arkasından gidiyor ve geriye kalan altı küçük yerdeki ön seçimler sonucu Hillary'nin bu açığı kapatma ihtimali bulunmuyor.

ABD medyası, bu ortamda Obama'nın Demokrat Parti'nin başkan adaylığına artık çok yaklaştığı konusunda hemfikir bulunuyor.

(AA)