kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ahmedinejad: İsrail "ölü fare"

Yeni Haber
"İsrail'in haritadan silinmesi gerektiğini" söyleyen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bu kez de İsrail'e, "kokmuş ceset" ve "ölü fare" dedi.

Ahmedinejad, yeni seçilen milletvekillerine yaptığı konuşmada, İsrail'in 60. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına da değindi ve "Siyonist rejimin doğum günü törenine katılarak bu kokmuş cesede can vermeyi düşünenler yanılıyorlar'' ifadesini kullandı.

"Bu törene katılanlar adlarının tarihin kara listesine geçtiğini iyi
bilmeliler" diyen Ahmedinejad, şunları kaydetti:

"Bugün siyonist rejimin varlık felsefesi sorgulanmaktadır. Bu rejim yok olmak üzeredir. Siyonist rejim büyük ve zorba güçlerin elinde, dünya milletlerine hakim olmak için bir alet haline gelmiştir. Otoriter güçler İslam dünyasına karşı olarak Filistin topraklarında bu sahte rejimi kurmuşlardır. Bu rejim, Lübnan halkının tokadından sonra ölü bir fare halini almış ve yolun sonuna gelmiştir. Bölge ülkelerinden de bu rejime eşlik edenler, bölge milletlerinin kininin ateşinde yanacaklar."Ahmedinejad, "İmam'ın da (Humeyni) dediği gibi, İsrail haritadan silinmeli" demiş, "kanserli bir ura" benzettiği İsrail'in, Avrupa, Amerika, Kanada veya Alaska'ya taşınmasını da önermişti.

AA