kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

5 bin kilometrekare sular altında

Yeni Haber
BM, Nargis kasırgasının vurduğu Myanmar'da, 5 bin kilometrekarelik bir bölgenin sular altında kaldığını açıkladı. BM'nin Bangkok'taki sözcüsü Richard Horsey, büyük bölümü ülkenin güneybatısındaki İrravaddi deltasında olmak üzere toplam 5 bin kilometrekarelik alanı su bastığını, özellikle bu deltanın bulunduğu
bölgeye yardımın çok zor ulaştığını söyledi.

Horsey, "Tekne, helikopter ve kamyonlara ihtiyaç var. Suda binlerce ceset yüzüyor" dedi.Felaketzedelerin hastalık riskiyle karşı karşıya kaldığını kaydeden Horsey, yardımın hemen ulaşmaması halinde ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Genel Sekreteri Surin Pitsuvan da Myanmar'da cuntanın uluslararası insani yardıma, "çok geç olmadan izin vermesini" istedi.

YARDIM UÇUŞLARINA HALA İZİN YOK

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki BM Gıda Programı (WFP) sözcüsü Paul Risley, Myanmar hükümetinin, felaketzedeler için yüksek enerji içeren bisküvi yüklü yardım uçaklarının uçuşuna hala izin vermediğini bildirdi. Sözcü, yaklaşık 50 ton bisküvi yüklü 3 yardım uçağının Dubai, Bangladeş ve Tayland'dan havalanmayı beklediğini belirtti.

Acil gıda yardımının bekletilmesinin sinir bozucu olduğunu belirten sözcü, WFP olarak, Myanmar'daki askeri cunta ile uçuş izni için devamlı temasta olduklarını söyledi.